Eerlijk duurt het langst

- 12 May 2016 door Edwin Timmers -

Gisteren waren we de hele dag druk in de weer om voor ons laatste project in den Bosch diverse bedrijven met mooie eerlijke producten op de gevoelige plaat vast te leggen. Een heel avontuur, want we moesten in zowel de randstad als in het uiterste puntje van Limburg zijn. Zodoende offerde ik me een dag op als chauffeur en zaten we al vroeg in de auto. Het werd een lange dag maar ik had er beslist geen spijt van.
Wat me meteen opviel was de transparantie van de ondernemers die voor de camera verschenen. Ze hadden niks te verbergen en we mochten dan ook alles zien en fotograferen. Als je producten verkoopt waar je trots op bent werkt het natuurlijk ook het allerbest als je er niet al te geheimzinnig over hoeft te doen.
Eerlijk duurt het langst, als je producten eerlijk zijn mag dat iedereen weten.

Ik geloof dan ook heilig in de hele kantel-beweging die er op dit moment gaande is. Doe eraan mee nu je nog kunt aanhaken, en geloof me het voelt goed. Niet alleen omdat steeds meer consumenten bewuster worden van wat er bijvoorbeeld op hun bordje ligt, of waar hun centjes naar toe gaan, maar ook omdat je jezelf gewoon recht in de spiegel kunt aankijken.

Eerlijk duurt het langst en het voelt enorm goed.
Zo waren we gisteren te gast bij een Biologische bakkerij, een magnifiek mooi proces waar we versteld stonden van de manier waarop de verschillende broden werden gebakken. We waren te gast bij een rundvee-bedrijf waar we tussen een heel stel tevreden koeien een prachtig verhaal van een gepassioneerde boer hoorden. Ook waren we te gast in Gulpen, waar het meest duurzame bier van Nederland gebrouwen wordt. Even waanden wij ons in Frankrijk, tussen de hopvelden in de Limburgse heuvellandschappen.

Zoals gezegd werd het een lange dag, maar wel 1 waar we met plezier en vooral een goed gevoel op terug kijken.
Bedankt voor jullie gastvrijheid, Bakkerij Carl Siegert, Boer Rard Dullens en Gulpener bier Pierre Eijssen.
Het was een beleving.

Fijne avond
terug

transparantie