Enthousiasme is aanstekelijk

- 06 June 2016 door Edwin Timmers -

Van enthousiaste mensen krijg je energie. De positieve energie die enthousiasme met zich meebrengt is namelijk aanstekelijk. Misschien ben je je er niet zozeer van bewust, maar iedereen is er gevoelig voor. Daarom is het bijna een must, als je in de gastvrijheid-branche werkzaam bent, dat je team uit enthousiaste mensen bestaat. Nou is dat gemakkelijk praten, zie ik je denken, niet iedereen is uit hetzelfde hout gesneden. Dat is natuurlijk ook zo, daarom is het zo belangrijk om je mensen goed te begeleiden.
Het begint natuurlijk bij jezelf, als jezelf niet enthousiast bent kun je dat zeker niet van je personeel verwachten. Ga daarom voor goed na of er zaken zijn die voor verbetering in aanmerking komen. Ben je helemaal top-enthousiast over jouw horeca-concept, deel dat dan met je personeel. Breng ze op de hoogte van elk aspect en onderdeel van jouw ondernemersvisie. Ben je bijvoorbeeld van plan om je interieur te verbouwen of een nieuwe inrichting te nemen, breng je personeel dan op tijd op de hoogte. Beter nog is als ze mee mogen praten of beslissen. Zo krijg je betrokken mensen en die zijn doorgaans enthousiast.

Enthousiasme en positiviteit is ook een way of life, net zoals er mensen zijn die altijd klagen, is er een bepaalde mindset voor nodig om positief in het leven te staan. Dooddoeners als een klant heeft altijd gelijk, de klant is koning, maar de baas is keizer zijn natuurlijk enorm achterhaald. Zorg dat je mensen echt zijn, die top de automatische piloot hun dingen doen en dat kan dus alleen als je betrokken personeel hebt.

Een leuke mix van mensen zorgt ook voor positieve energie. Neem dus nooit alleen maar dezelfde types aan. Die denken doorgaans allemaal hetzelfde, terwijl verschillende types elkaar aanvullen, prikkelen en stimuleren. Bovendien hebben verschillende types niet steeds de neiging om elkaar af te troeven. Met een natuurlijke mix van mensen krijg je een mooie balans en dat werkt echt het beste. Van alleen maar hipsters in de bediening, of blonde meiden achter de tapkast wordt je bedrijf sowieso een beetje vlees noch vis. Terwijl er met een mooie mix voor ieder wat wils is.

fijne avond.
terug

natuurlijke mix