Enthousiasme werkt aanstekelijk

- 01 June 2016 door Edwin Timmers -

En daar valt niks tegenin te brengen. Weet je iets enthousiast te brengen dan verkoopt dat. Enthousiasme werkt aanstekelijk, iemand die ergens echt enthousiast over is brengt een lading positieve energie mee. Als zo iemand het ook nog eens op een leuke manier weet te brengen dan slaat deze energie over op andere mensen. Een leuk voorbeeld is bijvoorbeeld een vriend van mijn vader die zo enthousiast en gepassioneerd over voetbal kan praten dat hij me zelfs zo ver kreeg dat ik een seizoenskaart van zijn clubje aanschafte. Enthousiasme en passie zijn dus erg belangrijk als je iets wilt verkopen. Dan doet het er eigenlijk niet zoveel toe wat je aan de man wilt brengen.
Ben je werkzaam in de horeca, dan wil wellicht bier en wijn verkopen, heb je een restaurant dan doe je daar uiteraard graag ook een goeie bord soep bij. Maar is wijn of bier wel echt wat je wilt verkopen? Misschien is het verstandig om een stapje verder te gaan en je gasten een fijne tijd te verkopen. Met echte passie en aanstekelijk enthousiasme geef je jouw gasten een fijn gevoel en dat is de basis voor een leuke avond. Een goeie presentatie, een sfeervol interieur en toffe inrichting geven een horeca bedrijf net dat beetje extra om gasten over de streep te halen en bij jou binnen te gaan.

Natuurlijk moeten alle ingrediënten kloppen, net zoals in een goed uitgebalanceerd gerecht werken alle smaken mee om een totale beleving te krijgen. Met een mooi interieur ben je er nog lang niet, want al is je inrichting nog zo bijzonder, een horeca bedrijf zonder enthousiaste gastvrije mensen gaat het op termijn niet redden. Andersom is dit zwaartepunt net even anders, ik ben in bedrijven geweest waar je met een blind paard niks kapot kunt lopen en waar het volle bak was. Zoiets zegt dus niet meteen alles over een zaak.

Toch durf ik te stellen dat je met een goeie presentatie net dat kleine beetje verschil kunt maken. Met een leuk interieur kun je namelijk ook positiviteit en enthousiasme uitstralen. Mensen een goed gevoel geven door een toffe omgeving te bouwen is een kunst van zich. Niks mis mee, want ieder zo z'n ding zeg ik altijd. Verwelkom jij de gasten met een aanstekelijk enthousiasme, dan bedenk ik hoe dat eruit zou kunnen zien. Neem gerust vrijblijvend contact op, dan kom ik naar je toe met een doosje echte Bossche Bollen voor bij de koffie. Fijne avond
terug

positieve energie