Ga ff lekker happy wezen

- 19 May 2016 door Edwin Timmers -

Ofwel, don't worry, be happy. In 1988 scoorde Bobby McFerrin, er een dike hit mee. Hij bereikte er zelfs als eerste acapella nummer de nummer 1 positie mee van de Bilboard Hot 100. Een niet al te bijzonder nummer, maar met een krachtige boodschap, want zeg nou zelf, wie wil er nou niet gelukkig zijn. Als je erin slaagt om een beetje luchtig of losjes in het leven te staan, als je een don't worry, be happy mentaliteit bezit, kun je het een eind schoppen. Jawel, geluk zit in een klein hoekje, en voor het gemak mag je zo'n hoekje vandaag best eens letterlijk nemen. Als je een horeca onderneming hebt weet je misschien uit ervaring dat kleine gezellig ingerichte hoekjes vaak voor klein geluk zorgen. Probeer in je interieur dan ook deze kennis te verwerken, je zou er zomaar een boel gasten gelukkig mee kunnen maken.
Gezellig samen wegkruipen bij een knapperend haardvuur, een beetje beschut zodat niet iedereen je ziet zitten. Dit soort taferelen kan iedereen zich inbeelden, het geeft een knus gevoel en dat wordt door veel mensen als gezellig ervaren. De plekken aan het raam en de knusse plekjes, in een horeca bedrijf zijn dit vaak de eerste plaatsen die bezet zijn.

Nou valt het niet mee om je hele zaak met dit soort plaatsen in te richten, toch zijn er foefjes om een lekker don't worry, be happy sfeer te creëren. Maak bijvoorbeeld gebruik van verhogingen en zorg dat je mobiele 'roomdividers' hebt staan. De ouderwetse kamerschermen als je het heel simpel wilt stellen, maar niet echt natuurlijk. Een goeie 'roomdevider' ofwel ruimte-verdeler is meer dan alleen een stoffen kamerschermpje. Zorg ervoor dat het naast functioneel ook decoratief een bijdrage levert aan je interieur. Je zou bijvoorbeeld grote kratten met planten of zelfs een echte boom prima als 'roomdevider' in kunnen zetten. Sla je gelijk 2 vliegen in 1 klap.

Ben je wel eens in een Duitse Bierstube geweest zonder gezellige u-vormige bankjes, of wie heeft er niet moeten inschuiven bij de Griek? Zo wil je waarschijnlijk je restaurant niet inrichten, maar toch kun je er wel het goeie uit distilleren. Het knusse gevoel ergens lekker beschut te zitten zonder dat je buurman op je bord zit te kijken. Met het her-uitvinden van tradities in de horeca en met name de Food branche, geloof ik dat ook de gezelligheid opnieuw uitgevonden is geworden. Geen grote lege lokalen meer, maar mooi gedecoreerde ruimtes met echte oorspronkelijke materialen gebouwd.

Heb je behoefte aan meer sfeer en gezelligheid in je zaak. Stuur me een mailtje dan maken we snel een afspraak. Fijne avond
terug

'roomdevider'