Ga je hard of volg je hart?

- 04 October 2016 door Edwin Timmers -

Als je het goed aanpakt kan het allebei. Begin bij je hart, dan ga je vanzelf hard. Dit geldt zowel voor je persoonlijke leven als je zakelijke. Draai je het om, dan wordt het vaak (op termijn) lastig. Of je nou ondernemer bent, zzp-er of werknemer, als je drive alleen maar geld-verdienen is, of erger nog snel rijk worden, dan heb je de verkeerde reden te pakken om 's-morgens uit je bed te komen. Juist je hart, die liefde voor hetgeen je doet, zorgt ervoor dat je succesvol wordt. Het maakt dan opeens niet meer uit wat je doet, of je nou metselaar, interieur-architect of verkoper van Italiaanse herenschoenen bent, als je met passie je werk kunt doen komen de centjes vanzelf.
Leuk om zoiets lekker simpel te stellen, natuurlijk is de praktijk een stuk genuanceerder, maar overdrijven maakt de zaak duidelijk, toch? De achterliggende gedachte blijft echter fier overeind. Werken met passie, met je hart loont op den duur. Al is het alleen maar omdat je hetgeen je met plezier doet veel langer vol kunt houden.

Passie komt ook tot uiting in de manier waarop je iets voor het voetlicht weet te brengen. Je presentatie, bijvoorbeeld je website of je interieur, zijn daarom een wezenlijk onderdeel van je succes. Zorg dat je jouw publiek weet te raken. Sfeer en beleving zijn erg belangrijk om die juiste snaar te raken. De meeste mensen, zeg maar gerust, iedereen is gevoelig voor sfeer. Dan heb ik het natuurlijk niet over smaak, daarover valt sowieso niet te twisten. Maak daarom duidelijke keuzes en zorg dat je klanten of gasten weten waar ze aan toe zijn. In een latere blog meer over het belang van verschillende smaken, maar dit terzijde.

Beleving is alles, deze stelling heb je al vaker in mijn blog kunnen lezen en ja, ik sta er nog steeds achter. Beleving komt overigens niet uit een potje maar is een subtiele vertaling van het hart van de ondernemer in een goed interieur-ontwerp. In zo'n vertaling komt alles bij elkaar, liefde, smaken, geuren, kleuren en vormen. Kortom de vertaling van het hart. Weet je die ingrediënten te bundelen, dan ga jij straks vanzelf hard. Fijne avond, en geeft me gerust een seintje als je behoefte hebt aan een vrijblijvend inspirerend gesprek.
terug

In

1X

Raak