Potlood

Gekkenwerk of geniaal?

- 17 July 2020 door John van Niftrik -

Nog net voor de lockdown, rondde Tribe haar onderhandelingen af met de Vlielandse horeca-ondernemers Willem Joosse en Joanke Otten. De opdracht, om voor hun restaurant Puur Vlieland, een nieuw horeca interieur concept te bedenken én te bouwen, was voor akkoord getekend, maar kon in principe niet slechter getimed zijn. Na wat telefoontjes over en weer besloten we, ondanks de onzekere tijden, om het plan door te zetten. 

Daarop sjouwden Joosse en zijn team, in minder dan een week, eigenhandig alle tafels en stoelen naar buiten, demonteerden ze de verlichting, sloopten de bar en verwijderden deskundig de volledige keuken. Aan het Tribe team de nobele taak om binnen 3 weken een nieuw restaurant-interieur te bouwen inclusief keuken, spoelkeuken, afzuiginstallatie, verlichting, vloeren, plafonds, wanden en inventaris. Een restaurant waarvan we op dat moment nog geen idee hadden wanneer het ooit weer open zou kunnen. Een investering van tonnen, gekkenwerk of geniaal?, ik vroeg het me samen met opdrachtgevers Willem en Joanke meerdere malen hardop af. 

Blind vertrouwen en meer dan een gezonde dosis lef, zo zou ik Joossen en Otten als ondernemers graag willen typeren. We zijn er steeds vanuit gegaan dat straks alles goed komt dus gingen we er vol voor. Weliswaar is dit de beste manier om een bizarre situatie als deze koelbloedig het hoofd te bieden, maar je moet het nog wel even doen.

En dat deden we, en we deden het echt samen. De opdrachtgever en zijn mensen, onze onderaannemers, toeleveranciers en het Tribe team. We staken de koppen bij elkaar, stelden deadlines, hielpen elkaar, werkten 16 uur per dag en dronken daarna s-avonds een lekker Vlielands biertje. Dit bleek de manier te zijn om te bikkelen in bizarre tijden.

Vertrouwen krijgen geeft vertrouwen, daarom ontwikkelde Tribe naast het interieur concept, voor eigen rekening, de nieuwe puurvlieland.nl website en gaven we vorm aan de indentiteit en de menukaarten van het restaurant. 
Puur Vlieland was er klaar voor. Willem en Joep's virtuele opening zorgde voor een kickstart in het thuisbezorgen van de Puur Smaak lekkernijen. Deze nieuwe manier van werken gaven het Puur Vlieland team mooi even de tijd om hun nieuwe stek te verkennen en dat blijkt aardig gelukt.

Gisteren sprak ik eigenaresse Joanke, aka Joep en zij vertelde me dat het weer lekker loopt. Badgasten weten het restaurant in de dorpsstraat, zelfs meer dan voorheen, te vinden en het nieuwe Puur wordt bijzonder goed ontvangen. Achteraf geen gekkenwerk zo blijkt. 

klik hier om de projectfoto's te bekijken.

terug

bikkelen

in

bizarre

tijden

Gratis E-paper
Blunder top 10, kleine en grote ergernissen uit de horeca

Blunder top 10

In dit nieuwe e-paper probeer ik je bewust te maken van iets waar elke ondernemer mee te maken heeft: bedrijfsblindheid.

Download nu

Tijd voor een kop goeie koffie?

Afspraak Maken

Stuur ons hier je bericht. Dan bekijken we samen, onder het genot van een lekker bakkie troost, hoe we ook voor jou, een interieur kunnen maken waarover gepraat wordt.

Horeca interieur horeca inrichting Beleving in de horeca Inspiratie voor ondernemers Verhalen uit de horeca Restaurant interieur terug