Geniet nooit met mate

- 12 May 2016 door Edwin Timmers -

Als je keihard werkt, dan is het belangrijk om ook eens de boel de boel te laten en lekker te genieten. Work hard - Play hard is zo'n motto waar ik me prima in kan vinden. Het is nog leuker om werk niet zozeer als werk te zien zodat je je vrije tijd niet zo in hoeft te kaderen. Een poosje geleden schreef ik er al eens een blog over. Hoezo Weekend?
Toch valt het nog niet zo mee om op een andere manier met je vrije tijd om te gaan, of met je werktijden, of liever gezegd het zo te combineren zodat het naadloos in elkaar overgaat.
Ik ben er nu al een poosje mee aan het experimenteren en ondanks het feit dat het me prima bevalt, vind ik het best vaak toch nog lastig. Niet gek als je al 25 jaar aan een stuk van het ene naar het andere project holt.

Als je dit leest en je bent ondernemer, dan zijn deze dingen waarschijnlijk heel herkenbaar, of je nou in de horeca actief bent, zoals ik interieurs ontwerp of in de bouw, retail of leisure markt actief bent. Zeker na de vette crisis waaruit we net een beetje op lijken te krabbelen, zullen velen van ons zich op hun hoofd hebben gekrabbeld, zich afvragend of het hier nou eigenlijk wel om begonnen was.
Juist daarom is het tijd voor verandering, om het anders te doen. Want ook in de manier van werken heb je een keuze.

Begin jezelf af te vragen of je het vuur van toen nog bezit, zie het anders als de wiedeweerga terug te vinden. Als je die passie van toen nog hebt! Niks aan de hand. Probeer je tijd dan gewoon eens wat anders in te delen en de sleur te doorbreken. Jawel, ook leuke dingen gaan vervelen, eet maar eens elke morgen om 09.00 uur een Bossche bol, na een paar dagen komen ze je neus uit. Sleur doorbreek je alleen door variatie aan te brengen in hetgeen je doet. Neem bijvoorbeeld eens op woensdag vrij en ga lekker vissen met je vader. Als je wacht tot je pensioen is het te laat.

Ik zou er een boek over kunnen schrijven. Doe ik niet, want dan ben ik waarschijnlijk de zoveelste in de rij. Lees daarom Ricardo Semler - Weekend van 7 dagen. Hij beschrijft het hele proces van loslaten en doorbreken tot in de kleinste details. Nog een tip, neem dit boek niet mee op vakantie, dan ben je nog aan het werk. Ga lekker niks doen met je kids. En vergeet vooral niet te genieten.
Fijne avond.
terug

lekker niks doen