Gezelligheid kun je niet downloaden

- 06 June 2016 door Edwin Timmers -

Het klinkt misschien logisch, maar heb je er als ondernemer wel eens bij stilgestaan dat ook hierin de horeca weer een unieke positie vervuld. Gezellig samen met vrienden een biertje drinken kun je niet downloaden. Nog niet althans en het lijkt me, dat er nog een hele weg te aan is, voor het zover is. Ondertussen is het goed om je terdege te beseffen dat juist de elementen waar het in de horeca echt om draait ,niet digitaal verkrijgbaar zijn. Iemand die op zoek is naar sfeer, beleving, een tof interieur, gezelligheid en contact met echte mensen zal dus even de moeite moeten nemen de deur uit te gaan. En als dat dan toch zo moet zijn, dan het liefst bij jou. Toch?
Zorg dan ook dat al die digitale shit niet kan tippen aan een avondje uit bij jouw bedrijf. In jouw restaurant, je bistro, of in jouw lunchroom proef je de echte sfeer. Als je binnenkomt geniet je van een sfeervol interieur en knappe inrichting, ruikt het lekker en de gastheer of gastvrouw zijn gemeend vriendelijk en bovendien van vlees en bloed. Een biertje met vrienden, een kopje thee met vriendinnen, een heerlijke slagroomsoes of een lekker glas prosecco kun je gewoonweg niet downloaden. Je zou ze wel online kunnen bestellen misschien, maar voor de unieke gastvrije sfeer die de horeca te bieden heeft is meer nodig dan G4 of een wifi aansluiting.

Beleving, de zogenaamde zinnenprikkelende zaken zijn tot op de dag van vandaag exclusief offline verkrijgbaar. En ik ga er gemakshalve vanuit dat dit nog een hele poos zo blijft. Als horeca ondernemer heb je om die reden dus echt een streepje voor op alle andere bedrijven die hun klanten massaal naar het internet hebben zien verhuizen. Het betekend overigens niet dat je jouw online verhaal kunt vergeten. Zorg er juist voor dat je op internet goed zichtbaar bent, dat je gasten online een voorproefje krijgen van hetgeen ze offline kunnen verwachten.
Wil je ook eens graag brainstormen over al die offline mogelijkheden die de horeca te bieden heeft. Neem dan vrijblijvend contact met me op. Fijne avond.
terug

zinnenprikkelend