Het voorjaar in de lucht, alweer bijna lente

- 31 May 2016 door Edwin Timmers -

Sterker nog, de meteorologische lente is gisteren zelfs al begonnen. Daarentegen begint op 21 Maart de astronomische lente. De dag en de nacht zijn dan even lang en langzaam maar zeker verschuift de tijd naar de zomer. De lente is bij uitstek een tijd waar de horeca zich opmaakt voor het buitenseizoen. De terrassen worden buiten gezet en waar nodig tafelbladen nog even in de olie gezet. Laat die zon maar komen, afgelopen maandag leek het er even op dat we definitief afscheid hadden genomen van de winter. Ik wilde de week positief inzetten en wandelde vervolgens vel goed moed naar mijn atelier.
Terwijl ik deze blog schrijf vraag ik me trouwens af of het inmiddels al rokjesdag is geweest. mmm, even opzoeken dan maar, want rokjesdag betekent omzet voor de horeca. Martin Bril was overigens de bedenker van Rokjesdag, zijn sterfdag 22 april wordt dan ook door vele mensen aangehouden als nationale rokjesdag. Martin omschrijft het zelfs trouwens als volgt; Rokjesdag is die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen. Ik heb inmiddels even gegoogeld en zover ik kan ontdekken is er dit jaar nog geen rokjesdag geweest. Er is dus beslist nog hoop voor de horeca en uiteraard voor de liefhebber van vrouwelijk schoon.

Goed, even terug naar het terras, natuurlijk bij uitstek de plek om rokjesdag te aanschouwen, maar dit terzijde. Zorg dat je als horeca ondernemer je terras op orde hebt voordat het echte mooie weer begint. Niet in de laatste plaats omdat het dan sowieso een beetje mosterd na de maaltijd lijkt. Je terras is een verlengstuk van je bedrijf, plastic kuipstoeltjes kunnen dan ook echt niet meer. Heb je wat meer budget, dan zou je best eens na kunnen denken over terrasverwarming. Niet echt duurzaam zo'n straalkachel in de buitenlucht, daarom zou ik eerder kiezen voor een terras met lekker warme kussen en heerlijk zachte plaids.

Verwarm je terras bijvoorbeeld met een paar leuke vuurkorven, het is niet de meest simpele oplossing maar wel de leukste met de meeste beleving. En daar zijn de meeste gasten van gecharmeerd. Neem de Efteling, daar drommen bezoekers samen rond de mooie houtvuren die over het hele terrein door scouts worden aangehouden en bewaakt. Ik weet zeker dat je tegen een kleine vergoeding enkele scouts zou kunnen charteren om een mooie vuurplaats bij jou op je terrein of terras te maken. Gas of elektriciteit kosten ook geld en naast duurzaam, ben je op deze manier ook sociaal verantwoord bezig.

Koken op je terras is ook zo'n ding, het is leuk, zit vol met beleving en je terras gaat er door leven als nooit tevoren. Koken op een Big Green Egg of een uit de kuiten gewassen BBQ spreekt tot de verbeelding bij gasten en je verkopen zullen er merkbaar door stijgen. Mijn vriend Michel van Kandinsky is tijdens de zomermaanden met grote regelmaat van de partij op zijn terras. Temidden van honderden gasten smoked hij met zijn Big Green Egg heel wat smakelijke gerechten. Als hij zijn outdoor cooking aankondigt rijden wij er met ons gezin zomaar 230 km voor om. Puur voor de smaken en beleving.

Inspiratie genoeg zou je zeggen, ben je op zoek naar dat ene originele idee. Neem dan gerust eens contact op voor een vrijblijvende afspraak. Fijne avond.
terug

terras