Hieperdepiep

- 17 May 2016 door Edwin Timmers -

Hoeraaaaaaa, ja we hebben feestje te vieren bij Tribe, want vandaag is het op de kop af 23 jaar geleden dat ik mezelf bij de kamer van koophandel in den Bosch in liet schrijven als Tribe. We nemen er vanmiddag een gezellige borrel op. Zo begon het trouwens; Na een paar jaar voor een interieur atelier gewerkt te hebben wilde ik zelfstandig aan de bak als interieur ontwerper en uitvoerder. Ik had veel affiniteit met de horeca, met name omdat ik elk weekend als dj plaatjes draaide in diverse cafés, discotheken en feestzalen.
Ik merkte dat ik zo mijn voorkeur had in welke zaal ik draaide, de bedrijven die serieus aandacht besteden aan hun presentatie en inrichting deden het doorgaans het beste. De drempel om naast de sfeer die ik creëerde door mijn muziek te draaien, ook iets van het interieur te maken was zodoende betrekkelijk laag. Mijn eerste grote klus was dan ook gelijk een mega verbouwing van de plaatselijke discotheek. De eigenaar geloofde in mijn verhaal en had het lef om te investeren in beleving. Knap, want ik was natuurlijk een broekie, toch had de eigenaar Rien geloof in mijn kunnen en gingen we aan de slag. Het werd een prachtig project en Tribe was als onderneming vertrokken.

Beleving was toen en is tot op de dag van vandaag nog steeds het 'toverwoord'. Natuurlijk zijn de tijden veranderd en is smaak iets wat evolueert, toch geloof ik nog steeds heilig in beleving als basis voor een goed interieur. Sterker nog, na 23 jaar heeft onze benadering niks van zijn kracht verloren. De kracht van beleving is dan ook de titel van mijn nieuwe boek dat ik binnenkort hoop uit te brengen.

Even terug nog naar die 23 jaar Tribe, als ik erop terug kijk is het in een sneltreinvaart gegaan. Niet alles ging even goed, we hebben net zoals elke onderneming onze ups en downs gehad. Mensen kwamen, sommige gingen er weer snel vandoor. Toch bleef er een leuke groep van enthousiastelingen in onze Tribe actief. En het doet me deugt dat er de laatste jaren weer nieuwe gezichten bij zijn gekomen. Jonge mensen met een andere energie, mensen die wij iets mochten leren, maar ook andersom. Ik ben er hartstikke trots op en zonder specifieke namen te noemen wil ik iedereen bedanken die hoe dan ook zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan mijn Tribe. We zijn er nog steeds en sterker nog, we hebben mooie plannen voor de toekomst.

fijne zondag en proost, op naar de 25.
terug

Zo begon het