Hoe doe jij inspiratie op?

- 17 May 2016 door Edwin Timmers -

Als je dagelijks druk in de weer bent is het soms ontzettend lekker om even tot jezelf te komen. Gewoon de batterijen weer eens opladen noem ik het vaak. Want ook al heb je een droombaan en ben je bloed-fanatiek, als je niks doet dan alleen keihard werken ga je ook keihard onderuit. Sommige mensen houden het wat langer vol dan anderen, maar eens komt de man met de hamer. Ik vind het bijvoorbeeld geweldig leuk om horeca ondernemers te inspireren en leuke en vette interieurs en inrichtingen te ontwerpen maar geloof me, als ik zelf een hapje ga eten ben ik echt niet bezig met mijn werk.
Wellicht is zoiets moeilijk te geloven, vroeger had ik bijvoorbeeld een collegaatje waar ik het bijzonder goed mee kon vinden. Ze was een top decorateur en zoals hierboven omschreven werkelijk bloed-fanatiek. Met regelmaat gingen we samen een hapje eten en dan zaten we al snel het hele interieur te analyseren. Zo van, wat zouden wij wel en wat zouden we vooral niet hebben gedaan als wij die tent hadden ingericht.

Ik merkte dat ik na zo'n lunch vaak vermoeider was dan ervoor en ik besloot dan ook om mezelf tijdens het eten op de maaltijd en niet meer op het interieur of inrichting te focussen. Mijn collega vond het in het begin allemaal onzin, zij had zo'n passie voor haar vak dat ze ongemerkt alleen maar over haar of onze gezamenlijke interieur werkzaamheden wilde praten. Toch lukte het ons om voortaan ook over andere zaken te praten. Tijdens onze lunch werd het interieur van desbetreffende horeca gelegenheid niet meer geanalyseerd. Het eten smaakte ons opeens een stuk beter en lag vooral mij minder zwaar op de maag.

Maar goed, terug naar het inspiratie opdoen, als jij in de horeca actief bent kun je uiteraard best inspiratie opdoen bij andere horeca bedrijven. Ik zou je wel willen adviseren om vooral niet naar de buurman te kijken, maar je horizon eens te verbreden. Misschien moet je eens naar het buitenland, in steden zoals Londen worden de echte trends gezet. Daar kun je als horeca ondernemer echt inspiratie opdoen. Nieuwe concepten worden er ontwikkeld, trends op interieur gebied zijn er alom vertegenwoordigd en bovendien is het er echt goed toeven. Het nuttige met het aangename verenigen noemen ze dat geloof ik.

Persoonlijk vind ik het geweldig om op een van de waddeneilanden inspiratie op te doen. Mijn hoofd eens goed te laten doorwaaien op Vlieland is veruit favoriet. Op dit moment heb ik mezelf weer even teruggetrokken op ons vaste stekkie en ben ik druk in de weer met het schrijven van mijn eerste echte boek over de kracht van beleving. Beleving heeft in mijn ogen namelijk zoveel invloed op ons dagelijkse leven dat ik er een boek over wil schrijven. Met name het inzetten van beleving in je zaak kan je bedrijf naar een hoger plan tillen.

Het nuttige met het aangename combineren doe ik zelf trouwens erg graag, morgen bekijk ik hier op Vlie een nieuw restaurant concept en geef ik interieur advies. Gisteren legde ik onderweg naar Vlieland nog even aan bij een nieuwe klant van me voor een bakkie koffie om meteen wat te evalueren. In Lelystad heeft Roy van de Kolff vorige week namelijk zijn nieuwe restaurant Next geopend. Tribe tekende voor het ontwerp, advies en afwerking en Roy had meteen haarfijn door dat beleving inderdaad zijn insteek moest worden. Inspiratie haalden we samen uit o.a. het IJsselmeer, de wind het water en het prachtige licht aan het IJsselmeer. Het restaurant van Roy is vanaf dag 1 een succes, volle bak. Het najaarszonnetje doet wonderen en Roy goeie zaken.

Dus misschien is dit dan wel de belangrijkste tip voor de echte fanatiekelingen onder ons om ook eens inspiratie op te doen, gewoon combineren! ;-)

fijne avond
terug

combineren