Je werk is je leven

- 19 May 2016 door Edwin Timmers -

Waarschijnlijk geniet je, terwijl je deze blog leest, van een paar welverdiende vrije dagen. Helemaal goed, ik doe het tussen kerst en nieuwjaar ook elk jaar lekker rustig aan. In zo'n korte vakantie laat ik de gebeurtenissen van het voorbije jaar de revue passeren en probeer ik wat goede voornemens te maken voor het nieuwe jaar. Persoonlijk heb de wens om het interieur van ons kantoor nog meer gebruiksvriendelijk te maken. Ik heb gemerkt dat een fijne werkplek een positieve invloed heeft op mijn gevoel en ik wil hier in 2016 het maximale proberen uit proberen te halen.
Heb je plannen om de zaken in het nieuwe jaar wat anders aan te pakken, probeer dan het grote geheel eens te bekijken en na te gaan of er verbeter-punten zijn aan het interieur of inrichting van je kantoor. Je werk is je leven zeg ik altijd en aangezien je een groot deel van je tijd op je werk doorbrengt is het dus helemaal niet zo'n gek idee om een plezierige werkomgeving te hebben. Sterker nog, het is bewezen dat mensen in een prettige omgeving minder last hebben van stress zodat ze beter functioneren.

In de afgelopen jaren hebben wij dan ook meerdere kantoren ingericht en zo honderden mensen een aangename werkplek bezorgt. Frank Trienen, directeur van de Tribal Group in den Bosch wist me zelfs te vertellen dat het niet alleen prettiger werken is in een leuk interieur, maar dat het ziekteverzuim er door omlaag gaat. Ook is het gemakkelijker om goede mensen te werven als je een cool kantoor hebt, stelde hij in dit zelfde gesprek.

Een prettige omgeving kenmerkt zich door informaliteit, mensen moeten zich op hun gemak voelen en niet op hun tenen hoeven lopen, of bang zijn dat er iets beschadigd. Een goed kantoor interieur is neutraal en bevat voor elke werknemer toch een persoonlijke noot. Natuurlijk mogen er duidelijke keuzes gemaakt worden in stijl en vormgeving, een neutrale omgeving wil nog niet zeggen dat iets saai is. Misschien is tijdloos dan ook een betere verwoording, gebruik natuurlijke materialen en voorkom systeemwanden, systeemplafonds of andere standaard kantoor inrichting. Hokjes denken is uit, kijk dus naar het grotere geheel en breek de zaken door.

Heb je behoefte aan een inspiratiegesprek, neem dan gerust contact met me op. Fijne avond.
terug

cool kantoor