Kies voor kwaliteit in plaats van kwantiteit

- 06 June 2016 door Edwin Timmers -

Vanmiddag had ik onverwacht een leuk gesprek met een bevriende leverancier waarmee ik een gezamenlijke passie deel, Radio. Hij op zijn manier en ik de mijne, we respecteren elkaars stijl en smaak en dat is prettig om te weten. Er zijn genoeg raakvlakken, ook in professionele zin, dus hebben we altijd wel even 'bij te buurten' als we elkaar zien. Zo-ook vanmiddag, de reden voor onze korte meeting was overigens een vloer. Als we bij Tribe een interieur maken en er moet iets op vloeren-gebied gedaan worden, dan bel ik Peter.
Peter maakt troffelvloeren van een uitstekende kwaliteit. En daar houden we bij Tribe van. 'We stôn dur op', is Peters motto, het is zijn manier om aan te geven dat hij achter zijn product staat. Mijn concurrent wil de grootste zijn, hoorde ik 'm op een goed moment zeggen, ik begrijp er niks van, het is 'm zowaar nog gelukt ook. Maar, moet je niet in plaats van de grootste, de beste willen zijn? vroeg ik 'm, ik geloof dat je daarmee je klanten de beste reden geeft om met jou samen te willen werken. Want wat kan het mij schelen of iemand de grootste is, of heeft ;-)

Ergens de beste in willen zijn is natuurlijk altijd een uitstekende motivatie, het onderscheid je van de rest. De grootste en de goedkoopste schreeuwen vaak het hardste, maar als het op kwaliteit aankomt is het de beste kwaliteit die het langst stand houdt. In een restaurant betaal ik liever wat meer voor een smakelijk gerecht, van een fijne kwaliteit, dan een heleboel smakeloos eten voor de laagste prijs. Het is maar waar je prioriteit aan geeft, maar al met al zullen veel mensen die mening delen. Het maakt het verschil tussen lange- en korte-termijn-denken.

Zo had ik vanmiddag dus een kort, maar inspirerend gesprek met Peter. Hij staat voor de kwaliteit van zijn vloeren. Hij is niet de goedkoopste, maar wel de beste. Dus als hij een vloer voor ons maakt, dan kan ik daar 100% op vertrouwen. En dat vertrouwen is goud waard, er is namelijk niks zo erg als halfbakken werk. Iets wat net niet klopt, waar links en rechts vanalles aan mankeert, jakkes! Of het nou om een gerecht, of in dit geval, vloer, schilderwerk, een deur, barmeubel of wat voor interieur onderdeel dan ook gaat, kwaliteit gaat boven kwantiteit. Fijne avond.
terug

troffelvloeren