Koks op onverwachte plekken

- 10 October 2018 door Edwin Timmers -

Tegenwoordig kom ik overal koks tegen. Tenminste, dat neem ik aan, afgaande op de met koksmutsen getooide hoofden van jongeren die ik tegenwoordig door winkels zie sjokken. Waarom zou ik opeens honger krijgen in een tuincentrum? Waarom lust ik friet als mijn nieuwe spijkerbroek wordt ingekort?
Een winkelkarretje vol met frikandellen, een mandje met mayo. Wat willen die winkelconceptbedenkers van me? “Alles draait om beleving!” Een geloofsmantra dat tuincentra aanspoort om naast groen ook vet te verkopen. Nog even en er schiet een kaassoufflé uit de gleuf als ik bij de bank sta te pinnen. “Meer beleving, ook in het bankwezen!”

Bouwmarkten met koffiecorners, stratenmakers met caterkeet. Varkenshaas met Stroganoffsaus bij de fysiotherapeut? Kan best. Vreten zullen we. Bierworstjes op de fiets.

“Wilt u boter op uw broodje?” vraagt de pronte jongedame achter de balie van de benzineshop. Op haar hoofd staat een guitig koksmutsje. “Sorry?” reageer ik verbaasd. “Of u boter wilt. Op uw broodje,” helpt de dame me. “Ik wil afrekenen. Ik heb getankt,” zeg ik. “O!” gromt ze. “Benzine rekent u af aan die andere kassa, daar.” Ik loop naar de andere kassa en ben meteen aan de beurt. “Heeft u ook getankt?” vraagt de tengere kassajongen. “Hoezo, ook?” vraag ik. “Nou, misschien heeft u getankt voordat u onze shop binnenliep. Brandstoffen kunt u ook bij mij afrekenen.”

Ik vind het bijzonder verwarrend sinds alles om de beleving draait.
terug

alles

draait

om

beleving