Maak iets Simpel. MIS

- 17 May 2016 door Edwin Timmers -

MIS, Maak Iets Simpel, dat werkt! Gisteren beloofde ik op het zgn Keep It Simpel Stupid principe terug te komen, MIS is mijn eigen vrije vertaling ervan. Hou dingen zo simpel mogelijk, da's helder. Het doet er eigenlijk niet zoveel toe wat je doet, in welke branche je actief bent, als je het simpel weet te houden heb je sneller kans op succes, gewoonweg omdat mensen je sneller begrijpen. Ben je actief in de horeca, hou je concept simpel. Maak je interieurs, hou de lijnen simpel. Ben je productdesigner, Keep It Simple.
Vaak schets ik met mijn klanten een beeld over liflafjes, en dan met name de onrust die ze veroorzaken. Liflafjes kunnen van alles zijn, gekrulde kitsch ornamenten in een barmeubel, overdreven panelen-werk in een lambrisering en vooral decoraties zoals beeldjes en draperieën die al jaren uit de tijd zijn.
Als je een interieur goed wilt inrichten moet je je ontdoen van deze liflafjes en voor de heldere lijn gaan. Dat wil niet zeggen dat jouw interieur super-strak en modern moet zijn, nee hoor, een heldere lijn betekend iets heel anders.

Heldere lijnen kun je vinden door goed naar het gebouw te kijken, in de meeste gevallen heeft de architect al goed over een ruimte nagedacht. Een goed interieur is dan ook een uitgebalanceerd samenspel tussen de architectuur en de inrichting. Storende elementen zijn vaak onnodige toevoegingen van een overijverige interieur-bouwer waardoor de architectuur volledig om zeep wordt geholpen.

Door een heldere lijn, ofwel het KISS principe te volgen krijg je niet alleen een architectonisch verantwoorde vormgeving maar ook nog eens een veel duurzamere inrichting. Je investering is blijvender en daarom letterlijk meer waard dan met onnodige interieur-betimmeringen.
Pak je het goed aan dan versterkt een inrichting het ontwerp van de architect. Op deze manier kijk ik bijvoorbeeld altijd naar een klus, mooi bijkomend voordeel is dan dat ik zelden onenigheid met een architect of gemeente heb over mijn ontwerpen.

Hou ook je horeca-concept simpel, mooie duurzame eerlijk producten en dito ingrediënten zorgen voor ongecompliceerde smaken. Presenteer ze in een heldere menukaart met duidelijke grote letters. Gasten worden vaak niet blij van menukaarten waarbij je zoiets hebt van; 'Waar is mijn leesbril!'. Met regelmaat kom ik allerlei liflafjes op dit soort menukaarten tegen. Sterker nog, liflafjes op een kaart met ontelbare gerechten en combinaties, een complete bijbel in 3 talen. Aargh...De Chef wordt er gek van, om maar niet te spreken van de voorraad die je nodig hebt. Ook voor hetgeen je serveert geld dus ook dit principe. MIS, Maak Iets Simpel. succes.

Bel me voor een vrijblijvend gesprek gerust op 073-5325216.
terug

Keep It Simpel Stupid principe