Meer omzet door een tof interieur

- 13 May 2016 door Edwin Timmers -

Als je erover nadenkt is het simpel. In een fijne omgeving voelen mensen zich op hun gemak, dus als je die weet te creëren dan sta je op voorhand al met 1-0 voor. Een tof interieur of bijzondere inrichting zorgen zodoende voor meer omzet of betere verkopen. Daar hoef je dus geen raketgeleerde voor te zijn. Maar hoe zorg je er voor dat jouw interieur ook je doelgroep aanspreekt.
Daarom is het belangrijk om te weten wie je doelgroep is, welke mensen binnen deze doelgroep vallen en wat ze mooi of bijzonder vinden. Probeer sowieso onderscheidend te zijn in de keuzes die je maakt. Een interieur is vaak erg persoonlijk, maar toch is het goed om je persoonlijke smaak aan de kant te zetten. Misschien val jij als ondernemer zelf wel binnen de doelgroep, dan is het ook geen probleem om helemaal je eigen smaak te volgen. Toch zul je vaak je persoonlijke smaak even niet kunnen laten gelden.

Een ongedwongen huiselijke sfeer doet het altijd goed, een interieur met een huiskamer-achtige sfeer wordt door veel gasten gewaardeerd. Toch moet je als horeca ondernemer oppassen niet te standaard in huiskamer sferen te gaan denken. Er mag best iets gebeuren in een goed interieur, ik noem hetzelf altijd een statement maken. Dat kun je doen met bijzondere materialen, of minder vanzelfsprekende kleurencombinaties. Geen roomwit of taupe dus, vind je dat mooi, geen probleem, smeer het thuis op je muren. In je zaak kun je gewaagde combinaties maken, je gasten inspireren en er zo voor zorgen dat er over jouw bedrijf gepraat wordt.

Met een tof interieur stel je je gasten op hun gemak, zorg je dat ze zich thuis voelen, een goed gevoel krijgen, geïnspireerd en verwonderd raken. Weet je dat te bereiken, dan blijven ze automatisch langer hangen, bestellen dat extra drankje en vertellen het als ambassadeur verder. Natuurlijk moet alles in je bedrijf kloppen. Maar goed, daarover lees je alles in eerdere inspiratie blogs. Laat je inspireren en download hier mijn gratis interieur e-books.

Veel leesplezier en bel me gerust voor een vrijblijvende afspraak.
073-5325216
terug

gemak