Minimaal 10 punten!

- 16 February 2016 door Edwin Timmers -

Het is uiteraard altijd een goed streven om eruit te halen wat erin zit, 10 punten, 100 punten, altijd goed. Maar waar je als horeca ondernemer echt op moet letten is de punt-grootte, beter bekend als lettergrootte op je menukaart. Natuurlijk is het een uitdaging om zoveel mogelijk informatie op een A4-tje te krijgen maar op een gegeven moment wordt het echt onleesbaar.
Persoonlijk heb ik nog geen leesbril nodig, maar in sommige restaurants is het echt niet te doen om de menukaart te lezen. De combinatie van romantisch gedimde verlichting en te kleine lettertjes is voor een veertiger echt bijzonder confronterend en je ziet dan ook veel mensen worstelen met de menu's.
En da's nou net iets wat je niet wilt.

Mijn advies is dan ook, hou het origineel, maar wel leesbaar, minimaal 10 punten lettergrootte.
Vetgedrukte koppen en goed leesbare lettertypes dragen hun steentje bij aan de leesbaarheid. Laat je menu opmaken door iemand die verstand heeft van typografie, een goeie grafisch ontwerper weet er wel raad mee.
Schrijf je dagaanbiedingen met koeienletters op een mooi schoolbord en je zult zien dat je verkopen echt omhoog gaan. Alleen omdat je gasten het gewoon gemakkelijk kunnen lezen.
terug

MAG IK JE LEESBRIL EVEN?