Muziek Maestro

- 18 February 2016 door Edwin Timmers -

Je onderbewustzijn heeft vaak veel invloed op hoe je jezelf voelt. Allerlei factoren spelen hierbij een rol. Als horeca ondernemer is het dan ook geweldig om te weten hoe je je gasten onderbewust kunt raken en beïnvloeden. Natuurlijk zijn er allerlei manieren om het je gasten naar de zin te maken, maar een ogenschijnlijk simpel iets als muziek en het volume ervan heeft meer invloed dan je in eerste instantie zou vermoeden. Wellicht kan deze blog je inspireren.
Natuurlijk zijn er mensen die het een worst zal wezen waarnaar ze luisteren, maar toch? In je onderbewustzijn is er een stemmetje dat zegt of je het wel of niet kunt waarderen.

Muziek is iets persoonlijke, de een houdt van Rock, den ander weer van Jazz, tja, over smaak valt nou eenmaal niet te twisten.
Toch geloof ik dat er muziek met een FeelGood karakter bestaat.
De soort muziek is dan wel weer sterk afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt.

Onlangs nog was ik in London bij Jamie Oliver, en wat me meteen al bij binnenkomst opviel was de muziek. Zoooo, dat gaat hard hier hoorde ik mezelf tegen mijn vrouw en zoon zeggen. Maar wel lekker!Het verbaasde me dan ook dat het ook tijdens het eten absoluut niet stoorde. De muziek was een vlotte stevige beat zonder echt herkenbare melodie of hitparade nummers. Neutraal dus, maar wel muziek met ballen!

Je hoeft overigens geen Jamie Oliver te zijn om de muziek op jouw zaak af te stemmen. Wellicht ben je er jezelf nooit bewust van geweest, maar let er vanavond eens op. Zet trouwens nooit zomaar een radiozender op, of een computerprogramma. Kies bewust voor muziek die bij je zaak past. Het is net zo belangrijk als de uitstraling van je interieur. Wedden dat het je positieve energie oplevert. Succes.
terug

I FEEL GOOD