Niet vergeten!

- 16 February 2016 door Edwin Timmers -

Zoals je al eerder in mijn inspiratieblog hebt kunnen lezen hebben we gemerkt dat de de hang naar ambacht en het herontdekken van oude tradities merkbaar doorklinkt in horeca land. Deze ontwikkeling wordt inmiddels door een breed publiek gedragen en trekt merkbaar meer gasten die allemaal van lekker eten houden.
Dit weekend was ik in Amsterdam waar ik met meerdere horeca ondernemers sprak die juist door deze ontwikkeling nieuwe energie hebben gekregen. Een ervan, Michel vertelde een enthousiast verhaal over vergeten groeten die hij met succes in zijn restaurant heeft ge-herintroduceert. Het seizoensgebonden menu op zijn kaart bleek een schot in de roos. Het is niet alleen de waardering van de gasten, maar ook de keukenbrigade heeft een positieve Boost gekregen door deze verandering.

Ambacht en vakmanschap mogen namelijk weer gezien worden, sterker nog; Het is een must. De keuken en het hele kookproces hoeft niet achter klapdeuren worden weggestopt maar mag transparant en zichtbaar zijn. Gasten willen weten waar hun eten vandaan komt en als het even kan horen ze er graag een mooi verhaal over.

De vergeten groenten van Michel vertellen van zichzelf al een geweldig verhaal. Hij laat het heel slim doorklinken in zijn presentatie, zo heeft hij bijvoorbeeld echt vette foto's van zijn groenteboer levensgroot in zijn zaak opgehangen. Zo presenteert hij niet alleen een mooi opgemaakt bord maar creëert ook een leuk interieur. Het echte verhaal van de vergeten groenten staat kort en bondig op het menu te lezen en zijn personeel weet precies wat ze serveren. Hartstikke leuk en super lekker. Smakelijk.
terug

HERONTDEKKEN VAN TRADITIES