Onderschat nooit de kracht van positiviteit

- 06 June 2016 door Edwin Timmers -

Vandaag werd ik weer eens geconfronteerd met negativiteit. Bah! Een onderaannemer waarvoor het waarschijnlijk een zwaar paasweekend was geweest zorgde voor een boel onnodige stress op de werkvloer. Alles was k*t en kl*te en dat lag uiteraard niet aan hem. Ik heb 'm even z'n gal laten spuien en me na een half uur vervolgens aan hem voorgesteld met het verzoek om, of een ander petje op te zetten, of te vertrekken. Ai, daar had ie even geen rekening mee gehouden, en plotseling kon hij wel 'gewoon' doen.
Gewoon doen, gewoon aardig doen, vriendelijk en positief zijn kost werkelijk geen cent meer en het levert je, en op de korte termijn, en op de lange termijn een boel voordeel op.
Dat voordeel begint bij jezelf, positiviteit is namelijk positieve energie en daarvan kun je nooit genoeg hebben. Je kunt jezelf, maar ook andere mensen ermee opladen, bovendien geeft positieve energie een prettige sfeer.

Nu snap ik best dan iemand best eens z'n dag niet kan hebben, of met het verkeerde been uit bed is gestapt, maar sommige mensen hebben de nare gewoonte om alles negatief uit te leggen. En daar heb ik vervolgens geen enkel begrip voor, en dat hoeft wat mij betreft ook niet. Ik vind dat iedereen recht heeft op een prettige sfeer, waar je ook werkzaam bent en als die sfeer verziekt wordt door 1 persoon dan mag die rotte appel van mij uit de mand. Maar goed, genoeg over negativitieit, overigens is het prima om het soms even te benoemen als je ermee wordt geconfronteerd.

Een positieve sfeer levert direct voordeel op, mensen worden productiever, je wordt er minder moe van en het werkt aanstekelijk. Om die reden probeer ik altijd een positief prettige sfeer neer te zetten in de interieurs die wij maken. Ik geloof namelijk dat de omgeving waarin je werkt of leeft van grote invloed is op hoe mensen zich voelen. Een aangename sfeer heeft een positieve uitwerking en je merkt het dan ook meteen aan mensen die er vertoeven.

Zo hebben wij fantastische ervaringen met de positieve invloed van het sfeervolle interieur van diverse kantoorpanden. Waar voorheen vooral standaard systeemplafonds en systeemwanden de boventoon voerden zorgen we met zo'n nieuwe inrichting voor een ware revolutie, door alles letterlijk open te breken. Bij het bedrijf waarvoor we werkzaam waren verdween daarmee de hokjesgeest die er ongewild gevormd werd door die aaneengeschakelde kantoortjes. Hierdoor wordt er in dit bedrijf nu ruimer gedacht, beter gecommuniceerd en is het ziekteverzuim aantoonbaar omlaag gegaan. De directie heeft zelfs aangegeven dat door het hippe imago van het nieuwe interieur het gemakkelijker is geworden om de juiste mensen te rekruteren.

Positiviteit levert alleen maar voordelen op, ik durf te beweren dat iedereen het in zich heeft, maar dat de kracht van positiviteit ook door veel mensen wordt onderschat. Toch is positief denken vaak slechts een kwestie van een andere mindset krijgen. Wil je eens brainstormen over wat posititiviteit voor jouw bedrijf kan opleveren, neem dan contact met me op. Fijne avond.
terug

alleen maar voordelen