Routing waarover is nagedacht

- 10 May 2016 door Edwin Timmers -

Links, Rechts, waar zet ik m'n tafeltjes? hoe goot, hoeveel, waar plaats ik mijn barmeubel. Allemaal zaken die je je afvraagt als je een nieuwe horeca zaak gaat bouwen.
Uiteraard valt er over smaak niet te twisten. Hoe je interieur en de sfeer ervan er dan ook uitziet moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg sfeer en beleving toepast.
Er zijn wel een aantal basisregels waar je rekening mee kunt houden zodat je een zo ideaal mogelijke routing krijgt.

1. Het is belangrijk om de bar dichtbij de entree te plaatsen. Haaks op de entree is een bewezen concept dat het beste werkt.
Het werkt drempelverlagend en zorgt ervoor dat passanten meteen gezellige bedrijvigheid zien zodat ze eerder geneigd zijn binnen te komen.

2. Maak niet te veel hoge zitplaatsen, dit lijkt vaak mooi op een tekening, maar in de praktijk zijn deze zitplaatsen het laatste bezet. Een extra bar-tafel dichtbij je barmeubel om lekker aan te borrelen werkt dan weer wel goed.

3. Zorg dat je tafeltjes niet te dicht op elkaar staan, zodat er een redelijk gangpad overblijft voor de bediening. Er is niks zo vervelend dan als gast tegen het achterwerk van een serveerster aan te moeten kijken. :-) Geschakelde kleine 70X70 tafeltjes die je gewoon los koppelt kan natuurlijk prima.

4. Maak een combinatie van stoelen met en zonder armleuning. Niet iedereen vind een armleuning prettig en zo zorg je naast variatie meteen ook voor meer plaats en kan je bediening gemakkelijker overal bij.

Zomaar wat tips, doe je voordeel ermee. Wil je meer handige tips en trics over het inrichten van je interieur. Download dan hier mijn gratis E-book.
terug

doe je voordeel ermee