Screw It, Let's Do It

- 24 January 2018 door Edwin Timmers -

Natuurlijk is het een goede zaak om weloverwogen besluiten te nemen, maar er komt een moment dat je de knoop door moet hakken. Echte ondernemers onderscheiden zich vaak in de voortvarendheid waarmee ze dit doen. Niet bang zijn maar doen! Screw it, let's do it! om met Richard Branson te spreken. Deze top ondernemer is niet bang om knopen door te hakken, hij neemt razendsnelle besluiten, vaak op gevoel en is dan ook niet bang om eens een fout te maken. Ik geloof dat dit laatste eveneens een belangrijk onderdeel is voor het hebben van succes in zaken. Niet bang zijn om fouten te maken, en om er nog maar eens een spreekwoord tegenaan te gooien; Niet geschoten is altijd mis!
Knopen doorhakken. Loop je al tijden rond met plannen, zorg dat die plannen concreet worden of laat het los! Een plan blijft altijd maar een hersenspinsel zolang het alleen maar in je hoofd zit. Het is dan ook absoluut geen schande om hulp in te roepen voor het concretiseren van plannen. Ik doe niet anders, maar dit terzijde. Overigens is het fantastisch om een goed plan of idee met anderen te kunnen delen en er vervolgens samen voor te gaan. Zorg er dan wel voor dat je goeie afspraken maakt over samenwerken. Onthoud! Jouw idee, blijft jouw idee! Het is me persoonlijk meer dan eens overkomen dat anderen met mijn ideeën aan de haal gingen en dat was in alle gevallen klote, dus ik weet waarover ik praat. Leg je idee dus vast en zet de zaken die je wilt afspreken op papier.

De snelheid waarmee je een goed idee op de markt weet te brengen zegt vaak veel over de ondernemer erachter. Ik ken mensen die al tijden met een idee rond lopen en dat her en der ventileren, om er vervolgens achter te komen dat er inmiddels een betere kopie op de markt verschijnt. Da's inderdaad frustrerend maar wel vaak je eigen schuld. De Japanners waren heer en meester in het pikken en vervolgens fine-tunen van ideeën, vraag maar eens na bij Philips. In en om Eindhoven lopen nog genoeg gefrustreerde engineers rond die je er alles over kunnen vertellen.

Om al deze bovenstaande redenen kiezen we er bij Tribe trouwens voor om snel te handelen wanneer we een interieur ontwerpen en bouwen. Als de doorlooptijd te lang is, gaan opdrachtgevers vaak twijfelen over allerlei onbelangrijke zaken en nog wat en daar wordt niemand gelukkig van. Soms, als een project groot genoeg is, spreken we af dat we een organisch proces volgen, dan gaan we aan de slag en groeien in het bouwproces. Dit laatste is een prettige manier van samenwerken, maar vergt naast een groot volume, veel overleg en tijd. Dat laatste is vaak een lastige factor. We zijn met z'n allen inmiddels zo gewend om deadlines te stellen, en daar vervolgens een hele business omheen te vouwen. Met andere woorden, een openingsdatum is heilig. Vanaf dat moment komen de gasten of klanten en moeten er centjes verdiend worden. En terecht natuurlijk, daarom is het ook zo belangrijk om knopen door te hakken.

Loop je nou zelf ook al een hele poos met een goed idee rond, hak de knoop dan door en stuur me een persoonlijk bericht voor een vrijblijvende afspraak. Fijne avond
terug

leg

je

idee

vast