Potlood

Sleutel met knots: Villa Augustus Dordrecht

- 14 July 2020 door John van Niftrik -

We rijden door een gebied wat me nog het meest doet denken aan het gevoel van de oude N279 route langs de Zuidwillemsvaart. De 2-baanse weg tussen Helmond en den Bosch. Vroeger reed ik er talloze keren. Altijd te hard, iets boven de de toegestane snelheid, maar net geen 100, totdat de flitspalen verschenen en er al snel de lol af was. Dat gevoel uit de jaren 80 meende ik even opnieuw te beleven onderweg naar onze bestemming. Het weer zal er beslist aan hebben meegewerkt want het was een beetje een druilerige dag. De sfeer van de omgeving houdt ergens het midden tussen die van een industrieterrein en een havengebied. Onze bestemming; Villa Augustus Dordrecht. Via de A15 kom je langs cafetaria Sneeuwwitje in de Merwedestraat, aan bij het Wantij. Wat een contrast, schitterend.

We hebben gereserveerd. De torenkamer, kamernummer 20, zo blijkt. De meest bijzondere kamer in het hotel, een voormalige watertoren en pompstation aan het Wantij in Dordrecht. De receptioniste is een beetje knorrig, waarschijnlijk heeft ze een klaphonger of gewoon ergens flink de pé in, maar daar laten wij ons uitstekende humeur niet door bederven. We krijgen de sleutel overhandigd, een klassiek exemplaar met aluminium knots, geen plastic pasje, maar een echte sleutel. Dit voelt goed. 'Neemt u de lift naar de bovenste etage', gebiedt de knorrige receptioniste ons, een prettig verblijf, kan er bij haar niet meer af.

Om ruimte in de toren te besparen en wat mij betreft ook om esthetische redenen, bevindt de lift zich aan de buitenzijde van de zorgvuldig gerestaureerde toren. Terwijl we op een prachtig panorama over het water getrakteerd worden zoeven we naar de bovenste etage. Pinggg...Via een smalle gang komen we bij onze kamer, deur van het slot en voila. Wow, wat een ruimte. Zware stalen geklinknagelde spanten, authentieke houten balken, een planken dakbeschot en dit is nog maar met begin.

We installeren onze koffers tegen de ronde buitenwand, we overnachten overduidelijk in een toren, en gaan op verkenning. Een interieur met moderne kunst en vintage kringloopvondsten aan de wanden, designmeubeltjes, fluffie kussens. Een kleine maar prima badkamer, witte metrotegels, een inloopdouche, een aparte toiletruimte. Mooi. In de andere hoek een trap, een stalen wenteltrap.

We gaan de trap op, de wanden zijn van centimeters dik staal, we bevinden ons in het oude waterbassin. Fantastisch! Bovenaan de trap het WOW-effect. We staan nu bovenop de watertoren in een 360 graden rond glazen serre. Een fenomenaal uitzicht. Veel water en een fraai zicht op het pompgebouw en de moestuin. Licht, veel licht. Het is inmiddels bijna 16.00 uur dus openen we een fles rode wijn en een goed boek tot de avond valt. Mijn boek lees ik uit, het waren nog maar enkele bladzijdes maar ik slaag erin om er anderhalf uur over te doen. Wie heeft er een boek nodig met zo'n uitzicht.

Ben je toe aan een bijzonder weekendje er echt even tussenuit. Boek de torenkamer dan voor 1 nacht, ga 's-avonds heerlijk uit eten in het restaurant en loop de volgende dag lekker de oude stad in. garantie voor een top weekend.

terug

centimeters

dikke

stalen

wanden

Gratis E-book
Het verschil maken met je interieur

Het verschil maken met je interieur

In dit boek krijg je volop Tips & Tricks om van je bestaande interieur the Place to Be te maken. Het boek is rijk geillustreerd en bevat eveneens handige kleur en materiaaladviezen.

Download nu

Tijd voor een kop goeie koffie?

Afspraak Maken

Stuur ons hier je bericht. Dan bekijken we samen, onder het genot van een lekker bakkie troost, hoe we ook voor jou, een interieur kunnen maken waarover gepraat wordt.

Inspiratie voor je interieur Horeca interieur horeca inrichting Duurzaam interieur Hergebruik Cradle To Cradle Beleving in de horeca Circulair Circulair bouwen Circulaire interieurs Hotel interieur terug