Soms moet je jezelf even kietelen

- 18 May 2016 door Edwin Timmers -

Als hetgeen je dagelijks doet steeds meer lijkt of het een eeuwigheid is, dan moet je jezelf serieus afvragen of het niet tijd wordt voor iets anders, iets compleet nieuws. Daar is niks mis mee, want iets nieuws betekend nog niet dat je er meteen het bijltje bij neer moet gooien, nee hoor! Iets nieuws kan je een enorme boost geven. Een nieuwe inrichting of een mooie make-over van je interieur geeft je nieuwe energie en stelt je in staat om jezelf opnieuw uit te vinden. Als je in de horeca werkzaam bent kun je het gebruiken om je restaurant te heropenen, een nieuwe kaart te introduceren of gewoon om te vieren dat je zoveel jaar bestaat.
Jezelf opnieuw uitvinden is zodoende geeneens zo gek, het is sowieso gezond om alles eens tegen het licht te houden. Om vernieuwend te zijn moet je dan ook steeds in beweging blijven, zie het zoals je conditie, die moet je ook onderhouden. Als je zoals wij met ons bedrijf bijna 25 jaar bestaat onderga je flink wat veranderingen. Soms waren vernieuwingen bewuste keuzes, op andere momenten, door bijvoorbeeld een economische crisis, werden we gedwongen om het anders aan te gaan pakken. Ik ben veranderingen nooit uit de weg gegaan, sterker nog we hebben ze met z'n allen omarmd.

Ik zie een bedrijf namelijk als een organisch geheel, en ik geloof echt dat als je ervoor open staat er niks mis is met veranderingen. Sterker nog, het is juist leuk om in beweging te blijven. Als wij een interieur hebben opgeleverd maak ik wel eens gekscherend de opmerking, dat als er over 5 jaar niks verandert is, het niet goed is gegaan. Niet omdat onze interieurs geen compleet geheel zijn, maar omdat ik werkelijk vind dat een horeca bedrijf in beweging moet blijven.

Vandaag was ik bijvoorbeeld voor een presentatie bij een klant die zich gaandeweg steeds meer besefte hoezeer hij onderbewust hunkerde naar verandering. Ik zag het enthousiasme met de minuut toenemen en het vuur in zijn ogen oplaaien toen ik mijn verhaal deed en hem meenam in de beleving van zijn zaak. Wanneer zullen we beginnen? Het zou mooi zijn als het dit jaar nog kon. Om deze reden durf ik dan ook gerust te stellen; Je moet jezelf soms gewoon eens willen kietelen met iets nieuws. Als je het goed aanpakt verdiend het zich dubbel en dwars terug.

Fijne avond en bel me gerust voor een vrijblijvend gesprek. 073-5325216
terug

dubbel en dwars terug