Telefoonergernissen

- 10 May 2016 door Edwin Timmers -

Je hebt het mooi voor mekaar, de chef slooft zich uit om iets verrukkelijks op tafel te krijgen, je hebt een geweldig interieur met volop beleving en genoeg klandizie. En nog gaan je gasten de helft van de avond op hun mobieltje zitten kijken. aaaarggghhh.Wat doe je daar als horeca ondernemer tegen, of moet je er überhaupt wel iets aan willen doen. Tja.

Ik geloof dat een mate van vrijheid het beste werkt, je kunt je gasten gewoonweg niet verbieden gebruik te maken van hun telefoon. Hoewel het een maf gezicht is als je weer eens een stelletje aan een gereserveerde tafel allebei druk in de weer ziet op hun mobieltje. Hebben deze mensen elkaar niks meer te vertellen?, of is slechts het een kwestie van gewoonte. Dat laatste is volgens mij het geval.

Ik geloof dan ook dat HUMOR de beste oplossing is om het overdadig gebruik van een mobiele telefoon in jouw zaak tegen te gaan. Hou je gasten een spiegel voor en laat ze op humoristische wijze zien hoe belachelijk het eruit ziet als iedereen op z'n iPhone zit te gapen.
Je zou bijvoorbeeld pakkende humoristische teksten kunnen maken (of lenen van een bekende cabaretier) en ze hier op subtiele wijze mee confronteren.

Een andere oplossing zou misschien zijn om een speciale desk beschikbaar te stellen om een telefoon of laptop te laden. Geen Wifi aanbieden kan overigens ook wel eens (een beetje) helpen. Vooral voor de wat jongere gasten die geen internetbundel hebben.
Je zou ook op gezette tijden Wifi aan kunnen bieden, al naar gelang het soort bedrijf dat je runt zou dat wellicht niet zo'n gek idee zijn. Overdag tijdens de lunch voor de zakelijke gasten Wifi aan, 's-avonds tijdens het diner zet je 'm uit.

Maar om nou te stellen dat dit de oplossing is, ik weet het niet. Wellicht zal ook de horeca met deze ontwikkeling moeten leren leven. Toch geloof ik dat de geweldige verschuiving naar ambacht en oorsprong in de horeca ook invloed heeft op het mobiele surf-gedrag van gasten.
Een leuke vintage telefooncel zou ook wel eens kunnen helpen trouwens. ;-)

Succes en wil je er graag eens over brainstormen. Bel me dan op mijn rechtstreekse nummer. 073-5325216
fijn weekend
terug

HUMOR