Volg je hart

- 10 May 2016 door Edwin Timmers -

Dan komt het goed, jawel. Want als je iets met je hart doet dan komt het uit je gevoel voort. Dan kosten de dingen die je doet opeens niet zoveel moeite en houd je het lager vol. En zeker niet onbelangrijk, je voelt jezelf beter als je vanuit je gevoel kunt handelen. Als je met je hart werkt dan ben je ook bereid om net even die extra meter te maken. Probeer dan ook uit te zoeken wat jij zou kunnen doen om vanuit je hart te werken.
Daarom is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen waarom je iets doet, waarom ben je er ooit eens aan begonnen en heb je nog dat zelfde vuur als toen. Kun je volmondig ja zeggen, nou dan heb je het mooi voor mekaar. Misschien zou je dan ook je personeel eens dezelfde vraag kunnen stellen. Wellicht bied het je bedrijf nieuwe kansen en inzichten en kun je je organisatie zo naar een hoger plan tillen.

Het zou natuurlijk geweldig zijn als je bedrijf helemaal vanuit het hart wordt geleid, ik geloof echt dat het mogelijk is. Je moet er dan wel voor zorgen dat je een duidelijk verhaal verteld. Je mensen moeten dat verhaal kennen en verder willen vertellen. Als je ervoor weet te zorgen dat je mensen het gevoel hebben met hun aandeel verschil te kunnen maken, dat zijn of haar werk er echt toe doet dan gaan ze met hun hart werken.

Er is immers niks zo killing als het gevoel te hebben maar een nummer te zijn. Heb je een horeca bedrijf dan is elk onderdeel ervan even belangrijk. Als je keuken prima is, maar je bediening loopt niet dan ben je snel klaar. Heb je een prachtig interieur maar strookt het niet met je imago, dan gaat het niet werken. Een kok die het niet kan schelen waar z'n ingrediënten vandaan komen kookt niet met z'n hart en kan beter iets anders gaan doen. Zorg er dus voor dat je mensen weten waar je naar toe gaat, en doe het met z'n allen. Dat werkt.

Ga je bouwen, of verbouwen, ben je van plan om een nieuw interieur of zelfs een heel nieuw concept te gaan doorvoeren neem mijn advies dan echt ter harte;
Maak je mensen deelgenoot van je ideeën en plannen, nodig ze een keer met z'n allen uit en presenteer je plannen als eerste aan je eigen mensen. Zij zijn de ambassadeurs en moeten er samen voor zorgen dat het gaat werken.
Het is nog eens hartstikke gezellig om je mensen zo een keer bij elkaar te hebben. Vaak komen er een boel leuke ideeën uit voort.

Succes, en heb je behoefte om er eens over te brainstormen. Bel me voor een afspraak op mijn rechtstreekse nummer; 073-5325216
Fijne avond.
terug

vanuit je hart