Waarom zou je duurzaam doen?

- 27 May 2016 door Edwin Timmers -

Misschien vind je dit een rare vraag, nou kan ik je zomaar een antwoord geven dat nog veel vreemder is. Bijvoorbeeld dat duurzaamheid zo langzamerhand niks meer inhoud. Want waarom zou je nog iets duurzaam noemen als er straks geen andere manier meer is. Op dit moment is dit misschien nog niet echt aan de orde, maar als je de echte profeten als bijvoorbeeld professor Hoogleraar Jan Rotmans mag geloven dan blijven enkel en alleen de bedrijven over die duurzaam ondernemen. Mocht je nog niet zover zijn, dan wordt het hoog tijd dat je jezelf aansluit bij deze beweging. En al is ie al flink in beweging, het is nog niet te laat om op die duurzame trein te stappen, d'r is nog plaats genoeg.
Mocht je plannen hebben om je restaurant, je winkel of kantoorpand te verbouwen of opnieuw in te richten. Misschien wil je wel je hele interieur een geweldige make-over geven, doe dat dan duurzaam. Heb je daar niet zoveel gevoel bij, kijk dan eens naar onze interieur projecten. Alle projecten die je op onze website vind zijn op de een of andere manier duurzaam gebouwd. Soms met veel hergebruik van materialen als hout, staal of meubels. Soms door het gebruik van FSC keur hout en andere duurzaam verkregen producten. Soms met allebei maar altijd met een heleboel creativiteit en lol.

Dat laatste vinden we erg belangrijk, lol in hetgeen we doen. Niet met het vingertje wijzen maar lekker luchtig en toch duurzaam. Onze interieurs barsten van de creativiteit en stralen niet direct duurzaamheid uit, maar vooral sfeer en beleving. Als je een beetje verder kijkt dan zie je bijvoorbeeld dat een tafelblad gemaakt is van verpakkingsmateriaal maar in eerste instantie ziet zo'n meubel er alleen maar heel cool uit. Door verder te kijken ontdek je ook het verhaal rechter, want zonder een verhaal ben je zo 'uitgelult' vinden wij ;-)

Daarom vertellen de interieurs die we maken altijd het verhaal van de ondernemer erachter. En is er in eerste instantie geen touw aan vast te knopen, of zelfs helemaal geen sprake van wat voor een verhaal dan ook, dan gaan we ernaar op zoek. Want uiteindelijk heeft alles een verhaal, als je maar lang genoeg zoekt. Duurzaamheid kan je dan ook prima helpen met het verhaal wat jij als ondernemer zo graag zou vertellen. Als je het goed weet aan te pakken raakt je hele bedrijfsvoering ervan doorspekt. Niet alleen een duurzame buitenkant maar juist die binnenkant is zo belangrijk.

Nou snap ik heel goed dat je niet meteen morgen al je producten duurzaam kunt inkopen, maar als je er jezelf van bewust bent kun je het langzaam maar zeker in je hele bedrijfsvoering implementeren. Begin bij het begin, en vraag je leveranciers om alleen nog met duurzame producten te komen. Soms is dat even slikken, maar het levert prachtige dynamiek op die jouw en je leveranciers messcherp houdt. Mocht je behoefte hebben aan een vrijblijvend inspiratie gesprek. Stuur me dan een mailtje, maken we snel een afspraak. Fijne avond.
terug

lol