Wie ben ik?

- 13 May 2016 door Edwin Timmers -

Je hebt vroeger vast wel eens naar het spelletje 'Wie ben ik?' op tv gekeken, maar heb je jezelf wel eens serieus dezelfde vraag gesteld? Wie ben ik?, of wie zijn wij als bedrijf of organisatie? Waar sta je voor en hoe wil je jezelf presenteren? Met andere woorden hoe wil je graag gezien worden door je klanten of gasten. Een correct zelfbeeld is namelijk belangrijk, om je presentatie in overeenstemming met je identiteit te laten zijn. Jezelf presenteren doe je door middel van je interieur of inrichting, je personeel, je menukaarten, je ingrediënten. Maar kijken anderen met dezelfde ogen als jij?
Vandaag had ik een gesprek over de inrichting van twee totaal verschillende bedrijven. Enerzijds ging mijn gesprek over de inrichting van een restaurant, anderzijds was mijn expertise gewenst voor het inrichten van een boardroom en receptie van een internationale onderneming. Twee totaal verschillende opdrachten met 1 gemene deler. Identiteit.

Om het horeca interieur van de restaurant eigenaars de juiste touch te geven is het nodig om goed te kijken naar de identiteit van de horeca onderneming, voor het inrichten van een boardroom en receptie geldt eigenlijk precies hetzelfde. Gelukkig wisten beide vertegenwoordigers van deze bedrijven mij een duidelijk beeld te schetsen over wie ze zijn en wat ze willen uitstralen. Dat is een erg belangrijke factor en geeft je een behoorlijke voorsprong op je concurrenten.

Vandaar mijn blog over dit onderwerp, het zette mij vandaag geheel onverwacht even serieus aan het denken; Wie ben ik? Het is me namelijk meer dan eens overkomen dat me gevraagd werd om gewoon 'een leuk interieur' te ontwerpen. Uiteraard voldoe ik graag aan zo'n vraag, maar met een duidelijk beeld van datgeen je wilt uitstralen kom je een stuk verder. Als restaurant wil je tenslotte niet de uitstraling van een snackbar hebben of andersom. Je inrichting verteld namelijk veel over wie je bent en als je gasten een goede eerste indruk krijgen ben je al een heel eind op weg.

Daarom mijn advies voor je aan het herinrichten slaat; Wie je ook bent en wat je ook wilt zijn, stel jezelf eens een duidelijke 'Wie-ben-ik' vraag. Het maakt alles een stuk duidelijker.

Heb je een helder beeld, bel me dan gerust, ik luister graag naar je verhaal.
Mocht je nog wat zwevend zijn, bel me dan voor een brainstorm-sessie.
073-5325216 Fijne avond
terug

Identiteit