Zo krijg je alle neuzen dezelfde kant op

- 13 May 2016 door Edwin Timmers -

Soms is het tijd voor verandering, want verandering van spijs doet eten. tenminste zo luidt het gezegde. Als je in de horeca werkzaam bent dan zou je dit best eens letterlijk mogen nemen. Je hebt immers niet constant dezelfde gerechten op je kaart staan. Ook al was het in het verleden succesvol, dat biedt nog geen garantie voor de toekomst. Ai, alweer zo'n inkoppertje, maar goed.
Veranderingen op je menukaart zijn relatief eenvoudig door te voeren, je hele bedrijfsvoering veranderen vergt een mindset waar lef voor nodig is.
Dan moet je afscheid kunnen nemen van oude gewoontes en soms ook van mensen. Maar dat hoeft zeker niet negatief uit te pakken, sterker nog in veel gevallen leiden zulke veranderingen tot iets moois, iets waar je de handen voor op elkaar krijgt. Zo krijg je letterlijk de neuzen dezelfde kant uit.

Als je je hele concept omgooit moet je zorgen dat je beslagen ten ijs komt, analyseer wat je zou willen veranderen in je huidige bedrijfsvoering en maak een gedegen plan om het anders aan de pakken. Soms vergt zoiets veel van jezelf, moet je opeens zelf portier spelen of biertjes staan tappen. Geen probleem, zo kun je in het begin de nieuwe lijnen uitzetten om vervolgens het stuur weer over te geven.

Om alle neuzen dezelfde richting op te krijgen zul je ook moeten doorbijten. Mensen zijn gewoontedieren en vaak bang voor veranderingen. Geef je mensen daarom een keuze, laat ze mee praten en brainstormen zodat je samen als een blok achter zo'n nieuw concept kunt staan. Natuurlijk heb ik niet de wijsheid volledig in pacht, maar om nog maar eens een dooddoener te gebruiken; Door schade en schande wordt je wijzer. Ja ook ik heb anderen de schuld gegeven voor het de mist in gaan van nieuwe projecten. Niet doen, kijk naar jezelf en probeer ervan te leren, dan kom en kun je verder.


Heb je behoefte aan een inspiratie boost.
Bel me gerust, dit is m'n rechtstreekse nr. 073-5325216
terug

doorbijten