Zo verkoop je jezelf

- 13 May 2016 door Edwin Timmers -

Als je hetgeen je wilt verkopen met overtuiging weet te brengen heb je de meeste kans van slagen. Punt! Eigenlijk zou ik hier niet veel meer aan toe hoeven voegen, want deze gedachte is zo'n beetje universeel. Het maakt inderdaad niet zoveel uit in welke business je actief bent, deze stelregel geldt voor de horeca, retail, interieur-bouw, ja zelfs voor coaching en opleidingen.
Een paar voorbeelden; Heb je zoals wij veel affiniteit met de horeca, dan zul je vaak te maken hebben met hospitality. Gastvrijheid vanuit het hart en met overtuiging gebracht, geeft je gasten een goed gevoel en doet je verkopen stijgen. Een hovenier die niet bezig is met alleen geld verdienen maar zijn klanten blij wil maken met zijn tuinen zal beter in staat zijn iets te verkopen dan zijn concurrenten, bovendien zal hij het langer vol kunnen houden.
Een coach die echt, oprecht en betrokken is weet dingen in beweging te krijgen. Van een docent die van zijn vak houdt en met leerlingen begaan is blijven de lessen beklijven.

Kortom, als je iets met overtuiging weet te brengen kun je pas echt iets verkopen. Je moet er zelf voor 100% achter staan en dat kan alleen als je motivatie vanuit je hart komt. Ik geloof dat iedereen wel iets heeft dat hem of haar echt raakt. Mijn drijfveer is om mensen blij te maken in de omgeving waarin ze verblijven, vandaar mijn passie voor interieur. Dat ik een zwak heb voor de horeca is direct te wijten aan het lef van veel horeca ondernemers om dingen uit te proberen. Zo heeft ieder z'n ding.

Mijn oudste zoon is bijvoorbeeld van kleins af aan geboeid door film, hij verteld graag verhalen door ze met bewegende beelden vast te leggen. Zijn passie voor eten, koken en film bracht hem in contact met Jamie Oliver. Omdat hij met de volste overtuiging en vanuit zijn hart zijn werk doet en dat ook zo weet te presenteren lukte het hem om letterlijk een kijkje in Jamies keuken in Londen te mogen nemen.
Hiernaast het filmpje dat hij maakte als eindejaars-project. De passie spat eraf.

Mijn advies is dan ook, presenteer jezelf met passie, doe wat je echt leuk vindt en zoek je eigen manier om jezelf met overtuiging te presenteren. Hou het stug vol, het werkt vroeg of laat zijn vruchten af.
Fijn weekend.
terug

Passie