Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
Zo zie je het grote geheel
20160105-blog-horeca-interieur-geheel.jpg
Vandaag was ik te gast bij een horeca bedrijf in Renswoude, ongeveer een uurtje rijden vanuit den Bosch. Ik was er uitgenodigd om advies te geven over een interieur verbouwing van een feestzaal, annex café, annex cafetaria. Ik...
Klein maar fijn
20160104-blog-horeca-interieur-klein.jpg
Als je me vraagt wat de trend is voor 2016 zou ik je, heel eerlijk niet direct een antwoord kunnen geven. Indirect zou ik dan weer best durven stellen dat de we samen op de ingeslagen wegen blijven. Voor de horeca betekend dit ...
Ook doordeweeks lekker lange weekenden
20160102-blog-horeca-interieur-feestmaand.jpg
Sommige mensen hebben een bloedje hekel aan de lange weekenden rond de feestdagen, anderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Zo heeft ieder z'n ding en dat vind ik dan weer leuk. In ons gezin is december elk jaar een gezellige...
Je werk is je leven
20140824-blog-kantoor-inrichting-horeca-sfeer.jpg
Waarschijnlijk geniet je, terwijl je deze blog leest, van een paar welverdiende vrije dagen. Helemaal goed, ik doe het tussen kerst en nieuwjaar ook elk jaar lekker rustig aan. In zo'n korte vakantie laat ik de gebeurtenissen v...
Vermenigvuldigen door te delen
20141129-blog-b-horeca-interieur-samenwerken.jpg
Inmiddels hebben meerdere verdien-modellen bewezen dat er in ons huidige economische klimaat met samenwerken veel kan worden bereikt. Als mensen samen optrekken kunnen ze niet alleen hun stem laten horen maar blijkbaar is het o...
Op naar nummer 1
20141206-blog-horeca-interieur-gezonde-food-concepten.jpg
Zo tegen het eind van het jaar worden we met z'n allen een beetje melancholisch. We overdenken het voorbije jaar en onder het genot van een glaasje luisteren we massaal naar de top 2000. Inmiddels de 17e editie en still going s...
Waarom weggooien geen goed idee is
20141104-blog-horeca-inrchting-10-punten.jpg
Als je even een klein klusje moet klaren, kost het vaak meer tijd om naar de bouwmarkt te rijden dan het karweitje op zich gaat duren. Nou had mijn vader dit als uitvoerder in de bouw al snel in de gaten, en daarom is me vast v...
Zand, Zout & Winterbanden
20140811-blog-horeca-inrichting-verlichting.jpg
Winterse temperaturen vragen om zout en los zand. Het strooizout, al dan niet met los zand vermengt, is trouwens niet al te best voor je auto, maar goed, het zorgt er wel voor dat we met z'n allen redelijk op de weg blijven als...
Ga ff lekker happy wezen
20141106-blog-horeca-interieur-kindvriendelijk.jpg
Ofwel, don't worry, be happy. In 1988 scoorde Bobby McFerrin, er een dike hit mee. Hij bereikte er zelfs als eerste acapella nummer de nummer 1 positie mee van de Bilboard Hot 100. Een niet al te bijzonder nummer, maar met een ...
Eigenwijs is ook Wijs!
20140909-blog-horeca-interieur-verschil-met-eerlijke-producten.jpg
Deze uitspraak deed mijn moeder met regelmaat, helaas is ze ons vorig jaar veel te vroeg ontvallen, maar ik herinner me veel van haar markante uitspraken als de dag van gisteren. 'Eigenwijs is ook Wijs!' Ik geloof zelfs dat het...
Bouw een duurzaam interieur
20141023-blog-horeca-interieur-barbershop.jpg
Als je straks ook nog mee wilt doen, ga dan nu voor duurzaam. In de horeca, de bouw, retail, maar ook op kantoor kun je met duurzaamheid echt het verschil maken. Ik begrijp heel goed dat de transitie naar een duurzame economie ...
Probeer niet uit dezelfde vijver te vissen
20141025-blog-b-horeca-interieur-van-de-tuin-op-je-bord.jpg
Want als iedereen uit dezelfde vijver vist, dan wordt niet alleen de spoeling erg dun, maar je maakt je bedrijf ook een stuk minder aantrekkelijk. In de horeca, maar ook in de retail kun je beter voor originaliteit gaan, dat ve...
Doe jij ook aan kerst MIS?
20140730-blog-horeca-interieur-akoestiek.jpg
MIS = Maak Iets Simpel! Het is mijn eigen Nederlandse versie van het Keep It Simple Stupid, het Less Is More, of Kill Your Darlings principe. MIS brengt een gelijksoortige boodschap en helpt je eraan te herinneren om dingen zo ...
Blijf vooral verrassen
20140722-blog-horeca-interieur-kleur.jpg
De wereld is klein vandaag de dag, iedereen is overal geweest, al is het maar via het world wide web. Mensen verbazen zich dan ook niet snel meer en het kan vaak niet gek genoeg gaan. Toch wordt je zo nu en dan eens aangenaam v...
Maak het persoonlijk
20141128-bloghoreca-interieur-koffie-concept.jpg
Vanochtend was ik te gast bij twee horeca ondernemers in Kampen. Aldaar een leuke kennismaking en onder het genot van een kop koffie keken we samen naar het interieur van de zaak en luisterde ik goed naar het verhaal van de her...
Lekker even bijtanken en meteen inspiratie opdoen
20140922-blog-horeca-interieur-budget-bepalen.jpg
En dat zijn dan toch weer mooi 2 vliegen in 1 klap, inspiratie opdoen terwijl je meteen de batterijen weer helemaal oplaad. Ik geloof trouwens dat zoets altijd hand in hand gaat, de meeste inspiratie doe je namelijk op als je e...
Ook online opvallen
20140809-blog-kantoor-inrichting-horeca.jpg
Wat opvalt krijgt aandacht, en da's een mooie motivatie om op te willen vallen als onderneming. Nou zijn wij Nederlanders een nuchter volkje en als het erom spant zullen veel mensen zeggen; 'doe maar gewoon, dan doe je gek geno...
Blijven vernieuwen is essentieel
20140906-blog-festivals-zijn-hot.jpg
Stilstand is achteruitgang, en da's dan weer een waarheid als een koe om er nog maar eens een spreekwoord tegenaan te gooien. Daarom is het belangrijk om te blijven vernieuwen. Niet in de laatste plaats om als ondernemer gemoti...
Of liever toch maar geen Michelin ster?
20140728-blog-horeca-interieur-proefvijver.jpg
Vandaag komt de Nederlandse versie van de Michelin gids uit, altijd een spannend moment voor de culinaire top van de Nederlandse horeca. Diezelfde Nederlandse horeca zit al weer een tijdje in de lift, in het DeLaMar theater in ...
Doe je ding, doe wat je leuk vindt
20141024-blog-horeca-inrichting-meelwormenmuffin.jpg
Want wat je doet is toch ook wie je bent. Doe je iets waar je echt van houdt dan brengt dat vanzelfsprekend positieve energie teweeg. Ik geloof daar echt in, waar je dan ook de kost mee verdiend, probeer die positieve vibe te p...
Iedereen recensent, nou lekker hoor!
20140723-blog-horeca-interieur-vanniksietsmaken.jpg
Sommige gasten met een Smartphone vinden zich vandaag de dag al snel een echte Food recensent, tenminste als ik het ongezouten commentaar moet geloven dat ik regelmatig lees op het internet. Blijkbaar hebben we met z'n allen no...
I'm sexy and I know it
20140726-blog-horeca-interieur-beleving.jpg
Een gekke hit van het muziekduo LMFAO uit 2011, inmiddels zo'n 350 miljoen keer bekeken op Youtube, niet schlecht! Maar hoe sexy je zelf ook bent, een sexy bedrijf runnen is van een heel andere orde. Toch is het Richard Branson...
Authenticiteit houdt langer stand
20141124-blog-horeca-interieur-kip-concept.jpg
Vanmiddag had ik een gesprek met mijn oudste zoon over het beeldmateriaal wat hij had geschoten in de keuken van een beroemde chef uit London. Door zijn werk als regisseur en cameraman van o.a. Food video's en kookprogramma's k...
Grijp die FEEL-GOOD factor! 10 tips.
20140901-blog-gratis-horeca-interieur-advies.jpg
Inmiddels al weer een poosje geleden werd mijn interesse gewekt door een bijzonder nieuwsbericht, het item wat mijn aandacht trok verhaalde over Feel Good muziek, mmm. da's interessant! Een paar knappe koppen bleken een formule...
Zorg dat erover je gepraat wordt
20141110-blog-horeca-inrichting-niet-vergeten.jpg
Want als er over je gepraat wordt dan sta je hoe dan ook in de belangstelling. Slechte publiciteit is ook publiciteit wordt er wel eens gezegd, toch zou ik in veel gevallen liever uitgaan van een positieve boodschap, dat werkt ...
De positieve invloed van een inspirerende omgeving
20141021-blog-horeca-interieur-wandafwerking.jpg
Een leuke omgeving, een tof interieur, een goed gedecoreerde etalage, ze hebben 1 ding gemeen. Stuk voor stuk hebben ze een positieve invloed op mensen, het is zeker iets om rekening mee te houden. Als je in de horeca werkzaam ...
Winter, Wijn, Wonderen & Chocolademelk met Slagroom
20141226-blog-horeca-interieur-houtkachel.jpg
Nu we de eerste nachtvorst hebben gehad, hier in het zuiden heb ik tenminste al een paar ochtenden klappertandend m'n ruiten staan krabben, gaan we er gemakshalve vanuit dat de winter officieel is begonnen. Maar donkere dagen b...
Duurzaam zonder blablabla
20140824-blog-kantoor-inrichting-horeca-sfeer.jpg
Vanmiddag was ik bij de uitreiking van het Greenkey certificaat van Djoyn, het restaurant in den Bosch waarvoor wij met Tribe onlangs het interieur en inrichting verzorgden. De wethouder die de handeling verrichte grapte; 'Wij ...
Da's niet zo netjes maar wel gaaf!
20141119-blog-horeca-interieur-kijken.jpg
Het klinkt misschien gek, iets wat niet zo netjes is als gaaf bestempelen. En als je deze twee woorden letterlijk neemt dan is dat helemaal niet vreemd. Maar als je netjes vervangt door bijvoorbeeld het woord 'klinisch' begrijp...
Het oog wil ook wel wat
20141012-blog-horeca-inrichting-lekker-gezond.jpg
Dit spreekwoord herken je vast wel, het oog wil ook wel wat, het betekend letterlijk dat het uiterlijk van iets ook een rol speelt. Nou zijn spreekwoorden vaak wijsheden voor op tegeltjes maar ik geloof dat juist dit spreekwoor...
menu