Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
Waarom zou je duurzaam doen?
20160208-blog-horeca-inrichting-duurzaam-doen.jpg
Misschien vind je dit een rare vraag, nou kan ik je zomaar een antwoord geven dat nog veel vreemder is. Bijvoorbeeld dat duurzaamheid zo langzamerhand niks meer inhoud. Want waarom zou je nog iets duurzaam noemen als er straks ...
5 dagen leut
20160205-blog-horeca-interieur-carnaval.jpg
In het zuiden barst vandaag het carnavalsgeweld los, in grote steden als den Bosch en Maastricht was het overigens gisteren al volop bal. Super-gezellig! vooral voor degenen die carnaval in hun bloed hebben, deze mensen (en ik ...
Ben ik in beeld?
20160204-blog-horeca-inrichting-video.jpg
Als je vroeger met je kop op de tv wist te komen dan had je het gemaakt. Er bestonden dan ook maar 2 Nederlandse kanalen. Nederland 1 en 2. Onze zwart wit tv stond in de keuken en op zondag keken we kleurentelevisie bij opa en ...
Heerlijk gebakken lucht
20160203-blog-horeca-interieur-gebakken-lucht.jpg
Dat smaakt naar meer. Op de een of andere manier doet deze indrukking me altijd aan een ietwat smoezelige en kettingrokende vette frietbakker denken. Gebakken lucht heeft echter geen enkele geur of smaak, het is juist de sugges...
Dit vindt iedereen mooi! wedden?
20160202-blog-horeca-inrichting-smaak.jpg
Dat lijkt me sterk, smaken verschillen namelijk nogal en wat voor de een mooi is, vindt de ander lelijk. Een interieur dat door iedereen mooi wordt gevonden is dan ook een godsonmogelijkheid om te ontwerpen. Al zijn er natuurli...
Aandacht voor ambacht
20160201-blog-horeca-interieur-ambacht.jpg
Steeds vaker krijgt ambacht aandacht, wat mij betreft is dat volkomen terecht. Waar voorheen op veel plaatsen werd gekoketteerd met het automatiseren van voorheen menselijke ambachtelijke processen lijkt nu het tegenovergesteld...
Eenvoud siert alles
20160128-blog-horeca-interieur-eenvoud.jpg
Of het nu om je menukaart gaat, de presentatie van je gerechten, of de inrichting van je interieur, eenvoud siert alles. Dit principe geldt voor de horeca, maar ook voor de retail. Zelfs als je een kantoorpand hebt dat je opnie...
RE-cyclen 2.0
20160127-blog-horeca-inrichting-recyclen-2.0.jpg
Vandaag had ik een interessante meeting met een delegatie van de Gemeente Almere. Deze gemeente gaat als eerste gemeente in Nederland een Up-cycling centrum bouwen. Op deze plek moeten zometeen de afvalstromen van de gemeente n...
Breng een gesprek op gang
20160126-blog-horeca-interieur-gepraat.jpg
Als ondernemer wil je graag dat erover je gepraat wordt, da's immers gratis reclame en zolang er over je gepraat wordt ben je in business. Niks mis mee dus. Is het interieur van jouw restaurant om stil van te worden en heb je h...
Lekker ff offline
20160125-blog-horeca-interieur-offline.jpg
Iedereen is vandaag de dag 24/7 online, ik word er soms een beetje gestoord van. Zeker als ik stelletjes gezellig in een sfeervol restaurant tegenover elkaar zie zitten. De uitbater heeft z'n stinkende best gedaan om het interi...
Als het niet spannend genoeg meer is
20160121-blog-horeca-interieur-vernieuwen.jpg
Menig huwelijk strand erop. Verveling, te weinig spanning, niet prikkelend meer, het zijn de standaard redenen om er een punt achter te zetten. Aan een goeie relatie moet gewerkt worden, wordt er dan geroepen. Nu ben ik wel de ...
Beter goed gejat dan slecht bedacht
20160120-blog-horeca-inrichting-origineel.jpg
Dit soort uitspraken hoor ik nogal eens. Vaak als slecht excuus omdat de ondernemer in kwestie gewoonweg zelf niks wist te bedenken. De Chinezen hebben er al tijden hun handelsmerk van gemaakt, goeie idee√ęn kopi√ęren en dan de...
Luid en Duidelijk...over
20160119-blog-horeca-interieur-communicatie.jpg
Vroeger had ik een setje walkietalkies en communiceerden wij via de 87,5 mhz, op de energie van een 9 volt Witte Kat batterij, onder vriendjes luid en duidelijk. Vaak waren de berichten beter te verstaan als we de apparaatjes u...
Maak het met eerlijke ingredi√ęnten
20140715-blog-horeca-interieur-ingredienten.jpg
Wat je erin stopt is bepalend voor de smaak. Dat geldt natuurlijk voor een stoofpotje om maar eens iets te noemen. Maar ook om een sfeervol interieur te maken zijn de materialen waarmee je werkt van groot belang. Net zoals bij ...
Ik heb niks met duurzaamheid
20160114-blog-horeca-interieur-duurzaam.jpg
Sommige mensen hebben inderdaad niks met duurzaamheid, tenminste dat denken ze. Vaak weten ze er inhoudelijk te weinig vanaf en dan is het gemakkelijker om zoiets te roepen dan te moeten toegeven dat ze eigenlijk niet weten wat...
Bouw aan fotomomenten
20160113-blog-horeca-interieur-fotomomenten.jpg
Alweer een poosje geleden had ik een inspirerend gesprek met Bob Hutten op zijn kantoor in Veghel. Bob en ik kennen elkaar nog van vroeger toen Bob nog kleine feestjes verzorgde en ik daar de decoraties voor deed. Het lijkt een...
Food is Art
20160112-blog-horeca-inrichting-Food-is-Art.jpg
Inmiddels al weer zo'n 10 jaar geleden bedacht ik deze slogan voor het restaurant van Marc en Jolanda Dijkstra, Promessa in Eersel. Het voormalige sterren-restaurant de 8-zaligheden was destijds serieus toe aan een nieuw imago,...
Vet Gezond !
20160111-blog-horeca-interieur-vet.jpg
Zooo, da's vet gezond. Zo'n uitspraak kan ik me best voorstellen als je bijvoorbeeld eens een overheerlijke Burrito hebt gescoord bij Chipotle. Dit duurzame horeca concept uit de States is in een paar jaar mega succesvol geword...
2 kilo schoenen graag
20160109-blog-horeca-interieur-authentiek.jpg
Zo op zaterdag luister ik vaak, hetzij met een half oor, naar Spijkers Met Koppen op Radio 2. Met goeie muziek, een onderhoudende presentatie en actuele zaken doorspekt met humor, is het elke week erg leuk om naar te luisteren....
De charme van de Spaanders
20160107-blog-horeca-inrichting-hout.jpg
Waar gewerkt wordt vallen spaanders. Mooi spreekwoord, toch? Temeer omdat ik juist van die spaanders houdt. In letterlijke zin vind ik het fascinerend om te zien hoeveel houtkrullen er bij het maken van bijvoorbeeld massieve ta...
Mag het een onsje minder zijn?
20160106-blog-horeca-interieur-minder.jpg
Less is More, of Meer met Minder, zo zou je het ook kunnen noemen. Als je een horeca bedrijf hebt, een kantoor of winkel en je denkt erover om in het nieuwe jaar je interieur een leuke make-over te geven is het iets om rekening...
Zo zie je het grote geheel
20160105-blog-horeca-interieur-geheel.jpg
Vandaag was ik te gast bij een horeca bedrijf in Renswoude, ongeveer een uurtje rijden vanuit den Bosch. Ik was er uitgenodigd om advies te geven over een interieur verbouwing van een feestzaal, annex café, annex cafetaria. Ik...
Klein maar fijn
20160104-blog-horeca-interieur-klein.jpg
Als je me vraagt wat de trend is voor 2016 zou ik je, heel eerlijk niet direct een antwoord kunnen geven. Indirect zou ik dan weer best durven stellen dat de we samen op de ingeslagen wegen blijven. Voor de horeca betekend dit ...
Ook doordeweeks lekker lange weekenden
20160102-blog-horeca-interieur-feestmaand.jpg
Sommige mensen hebben een bloedje hekel aan de lange weekenden rond de feestdagen, anderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Zo heeft ieder z'n ding en dat vind ik dan weer leuk. In ons gezin is december elk jaar een gezellige...
Je werk is je leven
20140824-blog-kantoor-inrichting-horeca-sfeer.jpg
Waarschijnlijk geniet je, terwijl je deze blog leest, van een paar welverdiende vrije dagen. Helemaal goed, ik doe het tussen kerst en nieuwjaar ook elk jaar lekker rustig aan. In zo'n korte vakantie laat ik de gebeurtenissen v...
Vermenigvuldigen door te delen
20141129-blog-b-horeca-interieur-samenwerken.jpg
Inmiddels hebben meerdere verdien-modellen bewezen dat er in ons huidige economische klimaat met samenwerken veel kan worden bereikt. Als mensen samen optrekken kunnen ze niet alleen hun stem laten horen maar blijkbaar is het o...
Op naar nummer 1
20141206-blog-horeca-interieur-gezonde-food-concepten.jpg
Zo tegen het eind van het jaar worden we met z'n allen een beetje melancholisch. We overdenken het voorbije jaar en onder het genot van een glaasje luisteren we massaal naar de top 2000. Inmiddels de 17e editie en still going s...
Waarom weggooien geen goed idee is
20141104-blog-horeca-inrchting-10-punten.jpg
Als je even een klein klusje moet klaren, kost het vaak meer tijd om naar de bouwmarkt te rijden dan het karweitje op zich gaat duren. Nou had mijn vader dit als uitvoerder in de bouw al snel in de gaten, en daarom is me vast v...
Zand, Zout & Winterbanden
20140811-blog-horeca-inrichting-verlichting.jpg
Winterse temperaturen vragen om zout en los zand. Het strooizout, al dan niet met los zand vermengt, is trouwens niet al te best voor je auto, maar goed, het zorgt er wel voor dat we met z'n allen redelijk op de weg blijven als...
Ga ff lekker happy wezen
20141106-blog-horeca-interieur-kindvriendelijk.jpg
Ofwel, don't worry, be happy. In 1988 scoorde Bobby McFerrin, er een dike hit mee. Hij bereikte er zelfs als eerste acapella nummer de nummer 1 positie mee van de Bilboard Hot 100. Een niet al te bijzonder nummer, maar met een ...
menu