Potlood

Een typisch strandtent interieur

- 13 April 2022 door John van Niftrik -

Hoe herken je het interieur van een echte strandtent?
Zit je met een leuke gezelschap ergens lekker te borrelen en zie je de zee, dan zit je veel kans in een strandtent. Een beetje flauw en voor de hand liggend, dat wel, maar wat kenmerkt dan zo’n typisch strandtent interieur?

Natuurlijk is dat op de eerste plaats de zee zelf, bij een echte strandtent bevind die zich op minder dan een steenworp afstand. Met de voetjes in het zand, de duinen achter je, het ruisen van de branding en gekrijs van meeuwen op de achtergrond. Meer heb je voor het interieur van een strandtent niet nodig, of toch wel?

De tijd van gammele houten barakken aan het strand lijkt inmiddels tot het verleden, al hadden deze oer strandtenten wel zo z’n charme. Vandaag de dag is een echte strandtent hip en happening en verre van gammel. Er hangt een goed uitgekiende ongedwongen sfeer. Wanneer je geen blote voeten hebt, ben je overdressed! Zo las ik afgelopen weekend nog in strandpaviljoen Oost op Vlieland. In een echte hedendaagse strandtent kun je bovendien goed eten. Waar vroeger het menu vaak tot snacks beperkt bleef, wordt er vandaag de dag in veel strandtenten op een hoog niveau gekookt.

Met deze verschuiving zijn de interieurs van strandtenten wezenlijk veranderd. Houten klapstoeltjes hebben plaatsgemaakt voor heerlijk zacht gestoffeerde loungebanken, de friteuse is vervangen door een houtoven of green egg. Gasten komen voor de sfeer en beleving die uniek is voor het strand, het rustgevende ritme en tegelijk mystieke van de zee. Het zand tussen je tenen, de wind door je haren, de ongeëvenaarde luchten, het gevoel van ruimte en vrijheid. De uitbater van een strandtent snapt heel goed dat zijn locatie meer te bieden heeft wanneer hij zijn gasten een totale beleving voorschoteld.

Gasten willen ondergedompeld worden in het ultieme strandgevoel, het vakantiegevoel. Even heerlijk weg van alles, dat is het unieke van een locatie direct aan zee. Zodoende hebben de strandtenten die wij ontwerpen een heerlijke ongedwongen sfeer. Het interieur van een strandtent hoort niet met goud behangen te zijn, maar mag wel een zekere luxe uitstralen. Wat ik je zou willen adviseren is om connectie te maken met de omgeving. Ik heb strandtenten gezien met het interieur van een van de Valk restaurant. Nou is daar niet zoveel mis mee, maar naar mijn mening komt zoiets aan het strand niet tot zijn recht.

Neem liever de zee als etalage. Letterlijk en figuurlijk, laat zien wat je in huis hebt. Trek erop uit en laat je inspireren, jut spullen van het strand en bouw er bijvoorbeeld een enorme octopus mee. Vermaal emmers met schelpen en verwerk de structuur in je wanden. Gebruik het strandzand als schuurmiddel voor je houten vloer en zet bootzeil in als stoffering. Natuurlijk is het voor mij als strandtent interieur ontwerper gemakkelijk praten, zo heeft ieder z’n vak. Mocht je in zijn voor een goed gesprek en wat inspiratie voor je eigen strandtent interieur. Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.

 

terug

een

strandtent

met

charme

Gratis E-paper
Blunder top 10, kleine en grote ergernissen uit de horeca

Blunder top 10

In dit nieuwe e-paper probeer ik je bewust te maken van iets waar elke ondernemer mee te maken heeft: bedrijfsblindheid.

Download nu

Tijd voor een kop goeie koffie?

Afspraak Maken

Stuur ons hier je bericht. Dan bekijken we samen, onder het genot van een lekker bakkie troost, hoe we ook voor jou, een interieur kunnen maken waarover gepraat wordt.

Horeca interieur horeca inrichting Industrieel interieur terug