Wijn &Spijs

Horeca interieur van Wijnbar Bottles & Bites den Bosch

Wie een wijnbar in een echte bourgondische bierstad durft te beginnen is of gestoord, of heeft een vooruitziende blik en voldoende lef om van de gebaande paden af te gaan. Al in 2008 durfde horeca-ondernemer Jeroen van de Waarden het aan om een wijnbar te bouwen op het mooiste punt in de Bossche Uilenburg. Tribe verzorgde het complete ontwerp en tekende ook voor de fysieke uitvoering van dit nog steeds eigenwijze horeca-bedrijf. Onbewust heeft Jeroen hiermee de weg ge?ffend voor latere Bossche horeca-ondernemers die verder durfden te denken dan bier en pinda's.

<span>Wijn &</span>Spijs

Het was voor het ontwerpers team van Tribe een hele uitdaging om van 2 separate panden 1 sfeervolle ruimte te maken, zonder de authentieke bouwkundige elementen van het pand geweld aan te doen. Door de betonnen bar op een de 2 ruimtes te laten verbinden bleek een briljante oplossing. Hierdoor beleven gasten de 2 geschakelde ruimtes als 1 geheel. Mooie materialen als dubbelhard gebakken Mosa 10 bij 10 tegeltjes, brut beton, stoer eiken, sloophout, aluminium en glas zorgen voor details die er toe doen.