Potlood

Een kantoor interieur zijn tijd ver vooruit

- 06 April 2022 door John van Niftrik -

Zo’n 30 jaar geleden startte ik mijn eigen onderneming. Tribe noemde ik mijn bedrijf, Stam vertaald in het Nederlands. Ik werd geïnspireerd door de decoratieve schilderingen van de verschillende indian Tribes, hun uitdossingen, totems en authentieke levensstijl. Volgens de kvk in 1992, was ik de eerste in Nederland die zijn bedrijf Tribe zou noemen, dus de inschrijving was snel gepiept. Tribe zou zich gaan bezighouden met, voornamelijk decoratieve interieurs. Destijds waren de meeste interieurs recht-toe-recht-aan, als jonge ondernemer wilde ik daarom de markt eens lekker opschudden.

Ik startte met wat kleine opdrachten, bedacht een interieur voor een wijnwinkel en ontwierp de inrichting van een juwelier. De uitbater van een lunchroom liet ons zijn hele interieur maken en al snel diende zich de eerste ondernemer aan die zijn kantoor wilde aanpakken.
Kun je mijn kantoor interieur eens grondig aanpakken? De ondernemer in kwestie stelde me deze vraag toen ik een paar freesletters bij hem kwam ophalen. Wat je ideeën betreft krijg je van mij carte blanche, daar kon ik het mee doen. Wauw, die had ik niet zien aankomen.

Het eerste echte Tribe kantoor interieur bouwde ik dan ook op het industrieterrein in Veghel, voor ondernemer Ad met een niet nader te noemen achternaam. Terloops vertelde hij me dat hij in zijn kantoor ook wilde kunnen wonen. Daarom moesten er in het kantoor naast meerdere luxe werkplekken, een open keuken, een fraaie slaapkamer en een ensuite badkamer voor de directie zijn. Wat een opdracht voor zo’n jonge hond als ik.

Ik bedacht een kantoor interieur voor Ad dat zelfs vandaag de dag nog steeds baanbrekend zou zijn. Ik hoefde me immers niet te laten leiden door allerlei vooraf gestelde standaard eisen voor kantoor interieurs en voelde me dan ook door niks of niemand geremd. Het bestaande systeemplafond verving ik door een golvend plafond, volledig gemaakt uit vliegtuigtriplex. De wanden leken naadloos over te gaan in vloeren en plafonds, het had een schitterend vervreemdend effect. Dit plafond werd ondersteund door een 5-tal natuursteen pilaren, geïnspireerd op de machtige marmeren zuilen in het Italiaanse Colosseum.  

De slaapkamer in dit kantoor had een hemelbed, de ensuite badkamer stond vol terracotta kruiken en aardenwerk beelden, alsof ze rechtstreek uit Rome waren meegenomen. Voor de keuken bedacht ik een superstrak design met roestvrijstaal, echt notenhout en een hardstenen blad. We plaatsen kamerhoge levende planten en spanden meters staalkabels die een batterij aan warme spots van elektriciteit voorzagen.

Natuurlijk moest er in dit bijzondere kantoor interieur ook gewoon gewerkt worden, en hoe. Vandaag de dag is het normaal om op kantoor met je laptop in een loungebank je mail te checken. 30 jaar geleden verklaarden de meeste ondernemers me voor gek. Tot ze het resultaat van Ad zijn kantoor zagen. We plaatsen heerlijk zittende banken met zachte kussens en enorm brede armleuningen. Deze dienden om kantoor inventaris, wat je steeds bij de hand wilde hebben, op uit te stallen. De leuningen waren hol, voorzien van stopcontacten en functioneerden als bergruimte voor ordners en andere kantoorgerei.

We plaatsen enkele grote massieve tafels, die middels een soort van slim schroefdraad systeem in een mum konden veranderden in sta-tafels. Om aan te borrelen, maar naar later bleek, bijzonder handig waren om staand aan te werken. Ad zijn kantoor was destijds al een en al beleving en was er terecht mee in zijn nopjes. Jaren later sprak ik hem nog eens en hij verzekerde me toen dat hij bijna 25 jaar met plezier in zijn bijzondere kantoor had gewerkt, 'die kun je in je zak steken', zei hij, een mooi compliment.

Je zou dus gerust kunnen stellen dat wij bij Tribe weten hoe we ook van jouw kantoor interieur iets bijzonders kunnen maken. Vraag het maar aan Ad.

Klik hier en neem vrijblijvend contact met ons op

 

 

terug

een

baanbrekend

kantoor

interieur

Gratis E-book
Het verschil maken met je interieur

Het verschil maken met je interieur

In dit boek krijg je volop Tips & Tricks om van je bestaande interieur the Place to Be te maken. Het boek is rijk geillustreerd en bevat eveneens handige kleur en materiaaladviezen.

Download nu

Tijd voor een kop goeie koffie?

Afspraak Maken

Stuur ons hier je bericht. Dan bekijken we samen, onder het genot van een lekker bakkie troost, hoe we ook voor jou, een interieur kunnen maken waarover gepraat wordt.

Inspiratie voor je interieur Kantoor interieur Kantoor inrichting terug